Afbeelding
UPDATE

Foutje? Bedankt! Lantaarnpaal blokkeert parkeervak, gemeente betreurt de situatie

Algemeen 4.689 keer gelezen

UPDATE 18.36 uur:

De gemeente laat weten de situatie te betreuren. Een woordvoerder legt uit: “Tijdens de reconstructie van de Acacialaan is het wegprofiel gewijzigd. Waar eerst een berm was, is nu een langsparkeervak. In de oude situatie stond de lichtmast in de berm, en zonder deze te verplaatsen staat deze nu in het langsparkeervak.

Enkele weken geleden hebben wij al opdracht gegeven voor het verplaatsen van zes lichtmasten. Dat is een andere partij, dan de aannemer die bezig is met het grond-en straatwerk. Omdat we deze erg nauwkeurig verplaatst willen hebben in het trottoir moet de aannemer eerst de trottoirbanden hebben gesteld.

Door de krapte op de arbeidsmarkt en de werkdruk bij aannemers wordt het steeds moeilijker om uitvoerende werkzaamheden goed in tijd op elkaar af te stemmen. Hierdoor kunnen helaas deze rare situaties ontstaan, waardoor een parkeerplaats nog tijdelijk onbruikbaar is. 

We doen ons uiterste best de lantaarnpaal op de kortst mogelijke termijn verplaatst te krijgen.”


VEGHEL | In de Acialaan in Veghel zijn ze druk bezig met het opnieuw indelen van de straat. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker in verschillende Veghelse straten. Niks mis mee dus...., maar deze keer is er toch iets niet helemaal goed gegaan. Een lantaarnpaal die er al jaren staat, is door de nieuwe indeling midden in een parkeervak terechtgekomen. Het is daardoor onmogelijk geworden om de parkeerplaats te gebruiken. De bewoners van de Acialaan zijn met stomheid geslagen. Hoe kan zoiets gebeuren...?

De parkeerplekken zijn maandag ingedeeld. Wat er precies met de lantaarnpaal gaat gebeuren, is niet duidelijk. “Ze hadden de parkeervakken ook iets kleiner kunnen maken. Ik heb de stratenmakers daar nog op gewezen, maar dat mocht niet baten”, vertelt een buurtbewoonster.

Humor
De bewoners van de woning tegenover de lantaarnpaal kunnen er de humor wel van inzien. Al zouden ze het toch fijn vinden als de parkeerplaats binnenkort weer beschikbaar is voor een auto in plaats van een lantaarnpaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant