Lars van Berkel is kapot na een zware race.
Lars van Berkel is kapot na een zware race.

Teveel geluid kost Lars van Berkel podiumplaats in Frankrijk

Sport 1.022 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse motorcrosser Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft een sterke derde wedstrijd om het Franse zandkampioenschap in Magescq gereden en kwam als derde over de finish. Hij mocht echter niet naar het podium. De reden? Zijn motor produceerde 0.3 teveel geluid waardoor hij een tijdstraf kreeg en uiteindelijk vierde werd.

De baan van Magescq had wel iets weg van de crossbaan van Berghem, met de jeugdbaan erbij en een bosgedeelte, wat het circuit zo’n zeven kilometer lang maakte. Na het vallen van het starthek kwam Lars goed weg en zat rond de zevende plaats. Lang zat hij in strijd met Yentel Martens om de zesde plaats. Na anderhalf uur voelde van Berkel zich nog steeds goed, al liepen de rijders voor hem iets weg omdat hij niet de juiste lijnen reed. Dankzij de tips op het pitboard kon hij dit verbeteren en begon te versnellen. Na de laatste pitstop had hij een achterstand van twee minuten op Martens maar door het goede ritme dat hij in handen had, wist hij zijn achterstand weg te werken en kreeg de Veghelaar de derde plaats in handen. Van Berkel hield stand tot aan de finish en kwam na 2.5 uur totaal leeg gereden over de finish. 

Flinke domper
Na de finish kreeg hij een flinke domper te verwerken want bij de geluidsmeting produceerde zijn motor 0.3 teveel geluid waardoor hij straftijd kreeg en terug viel naar een vierde plaats. Dit betekende voor van Berkel dat hij zijn podiumplaats in moest leveren. “Ik baal er enorm van. Dit is niet het nieuws dat je wil krijgen als je helemaal kapot bent en denkt dat je op het podium bent geëindigd. Desondanks ben ik tevreden over het rijden en ben ik voor mijn gevoel op het podium geëindigd. Ik zit op de goede weg. Het rijden gaat goed, ik ben fit en vanaf hier bouwen we verder’’, vertelt Lars.
Aankomend weekend staat voor van Berkel de vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap op het programma in Hossegor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant