<p>Het &#39;afscheidsdiner&#39; bij Brioche.</p>

Het 'afscheidsdiner' bij Brioche.

(Foto: )

‘Clubvan16’ komt na bijna veertig jaar ten einde

  •   keer gelezen

VEGHEL | Binnen tennisvereniging Frisselstein werd in 1984 door Cees Vriens een vriendenclub opgestart. Er werden op donderdagen aanvankelijk op twee, later drie en zelfs vier buiten- of binnenbanen gespeeld. Uitslagen werden nauwkeurig bijgehouden. Er werd een wisselbeker beschikbaar gesteld en er werd sportief, maar ook fanatiek om gestreden. De prijsuitreiking ging altijd gepaard met lekkere hapjes, drankjes en veel gezelligheid en vriendschap. De ‘Clubvan16’, zoals de mannen zichzelf noemden, is onlangs opgeheven. “De deelnemers werden ouder, er kwamen meer blessures en afvallers. Daarom hebben we besloten om ermee te stoppen”, aldus Pieter van den Berk.

De ‘Clubvan16’ heeft door de jaren heen van alles georganiseerd, denk aan feesten, recepties, etentjes, kookavonden onder leiding van Ruud Buijsse en nog veel meer sfeerverhogende activiteiten. “En niet te vergeten de gezellige aftertennissfeer met veel discussie, kletspraat en enerverend toepen. Nol van Hest stond bijna altijd aan het roer om feestelijkheden vorm te geven”, lacht Van den Berk.

Begrip
De groep groeide in de loop der tijd uit tot de ‘Clubvan16’. Het werd professioneel met een serieuze en ook ludieke jaarvergadering en zelfs notulen. Kees Hooijdonk bepaalde steeds het speelschema. Tussentijds waren er afvallers, geblesseerden, invallers en nieuwelingen en helaas ook overledenen. Maar de Clubvan16’ was een begrip binnen Frisselstein. Er was zelfs sponsering door bouwbedrijf Van Boxmeer uit Zijtaart.

Historisch overzicht
Maar de deelnemers werden ouder, de blessuregevallen namen toe en de vriendengroep kreeg te maken met meer afvallers. Geen vier banen, maar drie en toen twee en op het laatst nog maar één baan. Van den Berk: “Er wordt nog steeds getennist. Maar op 11-11-20121 is de ‘Clubvan16’ officieel opgeheven tijdens een gezellig en smakelijk etentje in Brioche tegenover bloemenzaak Van Schie in het centrum van Veghel.” Van Hest bood de deelnemers een mooi historisch overzicht aan van deze 37-jarige periode van tennis en vriendschap. “Een zevental tennist nog door en een tiental houdt de leuke sfeer en vriendschap levend. De leus ‘Bij Frisselstein tennis je niet alleen’ is in de afgelopen jaren door de Clubvan16 zeker van toepassing geweest”, besluit Van den Berk.

Meer berichten