De buitengewone varkens.
De buitengewone varkens.

Pieperz werkt samen met ‘Buitengewone varkens’

Algemeen 1.251 keer gelezen

VEGHEL | Pieperz heeft een samenwerking afgesloten met varkenshouders Stan Gloudemans en Josse Haarhuis uit Eerde. Samen hebben ze de menukaart van de friettent in Veghel en Eerde verrijkt met een broodje Pulled Pork en een Frietje Heisa.

‘Buitengewone varkens’, zo noemen Gloudemans en Haarhuis hun bedrijf. Ze fokken varkens op twaalf verschillende plaatsen in Nederland waaronder in Eerde en bestieren het gehele proces: van big tot winkel of restaurant. Ton Verhoeven, eigenaar van Pieperz, werd getriggerd door het verhaal van Gloudemans en Haarhuis. “Het past bij deze tijd. Ook wij zijn bezig met circulaire landbouw en staan altijd open voor milieubewuste ideeën.” Toch gaf de smaak uiteindelijk de doorslag. Verhoeven vervolgt: “We zijn wezen proeven en waren meteen enthousiast. Het is echt superlekker varkensvlees.”

Luieren
De ‘Buitengewone varkens’ leven in prettige omstandigheden. Ze hebben alle ruimte om te wroeten, scharrelen en luieren. “De combinatie van voer, frisse lucht en veel beweging zorgt voor een super lekkere vleessmaak”, legt Verhoeven uit. Het maakt het extra bijzonder dat de varkens uit Eerde komen. “Wij hebben natuurlijk ook een friettent in Eerde. Het is altijd leuk om lokale samenwerkingen af te sluiten. Dat doen we in de Proeffabriek ook.”

Combi frietjes heisa pulled chicken barbecue en pulled porc barbecue.
De buitengewone varkens.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant