Bart van de Kandelaar flikt het weer en scoort de winnende
Bart van de Kandelaar flikt het weer en scoort de winnende Foto: Peter Kuijpers

Volkel wint in Heeswijk met 0-1, Bart van de Kandelaar opnieuw belangrijk

Voetbal 1.968 keer gelezen

HEESWIJK | Als invaller scoorde hij zondag tegen Helvoirt in reservetijd de gelijkmaker, vanavond, in diezelfde rol, was hij opnieuw belangrijk. We spreken over Bart van de Kandelaar (19) die tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd scoorde. Heeswijk was de wedstrijd door beter aan de bal en dwong Volkel vaak terug, maar ‘Hezikse’ treffers bleven uit.

De wedstrijd werd gespeeld op het inpandige kunstgrasveld. Even Balledonk verlaten, de weg over en je bent er. De KNVB heeft clubs de wacht aangezegd dat coronagerelateerde afgelastingen binnen achttien dagen ingehaald moeten zijn. Trainer Michiel Jans moest nogal wat spelers buiten de afrastering houden. Daarentegen is Jans niet bang om jeugdig talent of spelers van het tweede team binnen de lijnen te brengen. De reservebank van Volkel was ruim bezet. Heeswijk begon zonder topspits Wouter van Dijke. De gelouterde spits maakte pas in de tweede helft zijn opwachting.

Bart Teeuwen op snelheid langs de lijn.

Maik Opsteen
De thuisploeg had de wedstrijd al na vijf minuten kunnen openen. Juul Heerkens en Danny Aarts kwamen achtereenvolgens oog in oog met Volkel-doelman Tom van der Burgt, maar die bleek in vorm vanavond in Heeswijk. Jans moest overigens al in de 17e minuut wisselen. Rick van Amsterdam kon niet meer verder en werd vervangen door Fenno Jilesen die zich bij zijn broer Bodie mocht voegen. Beiden opbouwend en sjouwend op het Volkels halfveld een ruime voldoende halende al was het maar voor werklust. Acht minuten liet de jongste van de twee broers: Fenno al gelden. Hij draaide handig weg van Joep van Grinsven en pofte raak. De vlag van clubicoon en grensrechter Andre Langenhuijsen ging omhoog en zo’n persoonlijkheid spreek je niet tegen. Scheidsrechter Maik Opsteen nam het dan ook over en ging het feestje, tot luid en groot ongenoegen op de Volkelse bank, niet door. Volkel ging na de treffer iets meer dominanter voetballen zonder zich ook maar één kans te verschaffen.

Bart van de Kandelaar
Na rust deden de ploegen niet zoveel voor elkaar onder. De aanvallen van Heeswijk waren wat dwingender, maar eenmaal binnen de zestien stokte het gevaar. Joep van Grinsven ging te hard in op de rappe Bart Teeuwen wat hem geel opleverde. Van Grinsven overigens kan ver ingooien maar volgens de kenners doet hij dat met één hand. In de 60e minuut kwam onder anderen Wouter van Dijke binnen de lijnen. Gezien de reputatie van de bijna dertiger werd de stormbal gehesen bij Volkel. De druk op het Volkelse doel werd groter, maar de ruimte tussen aanval en verdediging eveneens, waar Volkel vaak vol indook. Toen het handje vol reservespelers en bestuursleden al gingen denken aan een bloedeloze 0-0, gebeurde het tocht. De amper ingevallen Bart van de Kandelaar kwam vrij op de hoek van de zestienmeterlijn. Tegen zijn uithaal was Heeswijk-doelman Sebastiaan de Schouwer kansloos. Dolle vreugdetaferelen en nog hachelijke momenten in de Volkelse zestien, maar de 0-1 bleef staan. ‘Wij gaan niet degraderen”, sprak spits Bart Teeuwen eerder in een interview op deze site. De winst van zijn team vanavond in Heeswijk bevestigde wellicht deze woorden.