DWSH'18 is koploper in de vijfde klasse E.
DWSH'18 is koploper in de vijfde klasse E. Foto: DWSH'18

5E: DWSH’18 herovert koppositie, VCO verrast MVC en weer verlies Boerdonk

Voetbal 372 keer gelezen

DWSH’18 heeft in de vijfde klasse E de koppositie heroverd op HBV. De fusieclub was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Fiducia en staat nu weer een puntje boven de Beersenaren. Bovendien liep DWSH’18 er drie uit op MVC, dat thuis verrassend verloor VCO. Onder interim-trainer Johan Strouken ging Boerdonk voor de vijfde keer dit seizoen onderuit.

Syb Daverveld, Job van der Straaten en Maik de Bruin gaven DWSH’18 een 3-0 voorsprong tegen Fiducia. Toch werd het nog billenknijpen, want in het slotkwartier scoorde de ploeg uit De Rips nog twee keer tegen. Even leek Fiducia zelfs nog de 3-3 te maken, maar Bram Schaap voorkwam erger voor de equipe van trainer Koen van Berlicum, die nu zes van de zeven wedstrijden heeft gewonnen. De eerste periode in klasse 5E gaat echter over twaalf duels.

VCO verrast MVC
De zege van DWSH’18 bleek goud waard, want nummer drie MVC verloor verrassend thuis van VCO, dat blijft verrassen en zich subtopper mag noemen dankzij een 1-2 overwinning in De Mortel. Sep Schraven (penalty) en Roel Huvenaars waren trefzeker voor VCO, dat in de slotfase doelman Laurence Jans dankte dat de 1-2 gehandhaafd bleef. “In de tegenstoot hadden we 1-3 kunnen maken. Uiteindelijk hebben we de overwinning over de streep getrokken”, aldus een tevreden Mario van Berkom van VCO, dat voor de derde keer op rij won.

Winst voor Keldonk en Astrantia
Na enkele wedstrijden zonder driepunter slaagde Astrantia er eindelijk in om drie punten te pakken. Bij FC Uden werd het 0-3. Die stand was al bij de rust bereikt door doelpunten van Tim Sengers, Bram Goossens en Thijn Fransman. “We speelden eigenlijk helemaal niet goed, maar het is ook wel een keer lekker om na een paar wedstrijden waarin we wel goed speelden en verloren, nu eens minder te zijn en te winnen”, toonde Patrick Pothuizen van Astrantia zich een blije trainer.
RKVV Keldonk boekte vanmiddag een gemakkelijke overwinning (3-1) op RKSV Odiliapeel. Duane Villenueva maakte de eerste twee goals, waarvan zijn tweede (een lob vanaf 30 meter) van grote schoonheid was. Mark van Haandel maakte na rust de 3-0. Luuk van de Pol scoorde later nog tegen voor de ‘Peel.
VCA speelde thuis met 1-1 gelijk tegen WHV. Ruben van Wely vond het netje voor VCA. “We speelden een slechte eerste, en een goede tweede, helft”, concludeerde trainer Mark van Wijk.

Ook verlies onder interim-trainer
Boerdonk heeft Johan Strouken aangesteld als interim-trainer. Hij volgt bij de hekkensluiter van de vijfde klasse E Ger Romeijnders op, die onlangs opstapte. Strouken was tussen 2017 en 2020 ook al hoofdcoach bij Boerdonk, dat vandaag ondanks legio kansen in de eerste helft uiteindelijk een effectiever Elsendorp tegenover zich had: 4-0. Het was alweer de vijfde nederlaag op rij.