ODC - Avanti'31 (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Nooit Gedacht haalt keihard uit, Avanti’31 en Margriet winnen, rode kaart fataal voor FC Schadewijk

Voetbal 298 keer gelezen

Nooit Gedacht is in uitstekende vorm en bovendien zeer trefzeker. Daar kan DSC na vandaag over meepraten, want die ploeg kreeg er negen om de oren. Margriet en Avanti’31 schreven in de derde klasse C ook drie punten bij. FC Schadewijk liep na een rode kaart van Dani Eveleens tegen een 2-0 nederlaag aan in Alem.

Nooit Gedacht - DSC 9-2
Een uitslag met dubbele cijfers is zeldzaam in de derde klasse. Wat had Nooit Gedacht vandaag de kans om dat in boeken te zetten. Met rust stond het 4-0 door goals van Tim Bissels, Lars Hendriks, Thijn Vos en Frank van Herpen. Na de 2-0 moest DSC al met tien man verder na twee gele kaarten. In de tweede helft denderde de Geffense trein door en werd het via drie goals van Bob van Iersel en twee van Jari van Erp 9-0. “We kregen kansen op de tiende, maar verzuimden om de trekker over te halen”, aldus Bart Hoeben, die de afwezige Henry van der Linden verving. “Smetje was wel dat we in de slotfase nog twee tegengoals om de oren kregen. Dat was onnodig. Maar verder zijn we natuurlijk erg tevreden met deze mooie overwinning.” De teller van de Geffense koploper staat nu al op 30 goals in 8 duels. In het seizoen 2019/2020 maakten de Geffenaren er 31 in de hele eerste competitiehelft.

ODC - Avanti’31 1-3

ODC - Avanti’31 (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Avanti’31 maakte op bezoek bij ODC geen fout. Roel Kappen was het die na 41 minuten zijn ploeg op voorsprong schoot in Boxtel. Andere kansen werden niet benut en aan de andere kant was Casper Brus belangrijk met een redding op een 1-tegen-1-situatie. Na rust was het wachten op de 0-2. Onder andere Mauro Brus had die moeten maken, maar verandering op het scorebord kwam er niet. Het venijn zat ‘m in de staart. “Dan komt het moment waar je bang voor bent”, aldus trainer Stephan Hesemans. Het was ODC dat iets minder dan een kwartier voor tijd op 1-1 kwam. “Toen hadden we niet lang meer om te proberen opnieuw op voorsprong te komen. Dat lukte uiteindelijk wel door een hele goede assist van Alejandro Navarro Keeris die Geert van Heeswijk in staat stelde om te scoren. Casper hield vervolgens knap redding, anders was het 2-2 geworden.” In de slotfase viel ook nog de 1-3. “Er gebeurde een hoop in de slotfase. We mogen zeker niet klagen en zijn blij met drie punten.”

Alem - FC Schadewijk 2-0
FC Schadewijk wil snel uit de hoek komen waar de klappen vallen. Tegen Alem speelden de Ossenaren in de eerste helft zeker niet slecht en waren beter dan de tegenstander. “Kansen kregen we ook, maar helaas scoorden we niet”, aldus trainer Gaby Kuijpers. Het kantelpunt was de rode kaart van Dani Eveleens in de tweede helft. Bij een vrije trap -notabene voor FC Schadewijk- constateerde de scheidsrechter een natrappende beweging en trok rood. Alem profiteerde van de numerieke meerderheid en kwam op 1-0. “Het werd voor ons steeds lastiger. We hebben wel geprobeerd wat te forceren, maar slaagden daar niet in. Met elf tegen elf had ik het nog maar moeten zien”, aldus Kuijpers. Alem maakte er ook 2-0 van en stuurde FC Schadewijk puntloos terug naar Oss. “We missen vooral voorin belangrijke spelers. Ik hoop ze snel weer terug te hebben.”

SCG’18 - Margriet 0-3
Voor Margriet was het erop of eronder. De door blessures gehavende ploeg moest winnen om de aansluiting met de bovenste ploegen niet te verliezen. Winnen deed het van SCG’18 en wel met 0-3. Roy Govers (11), Jeffrey van Vlijmen (55) en Bilal El Ghezaoui (76) waren de doelpuntenmakers. Trainer Maarten van Vugt: “Met 0-3 spaarden we SCG’18, want we hebben de nodige kansen laten liggen.” Lees later deze week meer over Van Vugt en de komende twee thuisduels van Margriet tegen Avanti’31 en BMC.