<p>Marja en Cati in hun winkel in de Kalverstraat.</p>

Marja en Cati in hun winkel in de Kalverstraat.

Wijn & Jamón viert eenjarig bestaan: ‘We zijn meer dan een winkel’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het is op vrijdag 26 november één jaar geleden dat Wijn & Jamón in de Kalverstraat in Veghel haar winkeldeuren openden. Terugblikkend op het eerste jaar kunnen eigenaresses Cati & Marja stellen dat hun enthousiasme en kennis in mooie wijnen en Spaanse ham en delicatessen is omarmd door velen in Meierijstad en de (verre) omgeving.

“Met Wijn & Jamón zijn we zoveel meer geworden dan een winkel waar je wijn en Spaanse delicatessen kan kopen. We zijn een (internationale) ontmoetingsplaats: warm zoals Spanje en warm zoals Brabant, een plaats met hart en passie, met verhalen, licht, kennis, vreugde. Waar mensen glimlachen, leren, delen en waar kleine stukjes geluksmomenten met onze kwaliteitsproducten mee naar huis worden genomen”, legt Marja uit.

Live presentaties
Cati vult aan: “Om de toekomst te vieren en om onze klanten te bedanken is er van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 november van alles te beleven in en rondom de winkel. En ken je ons nog niet? Kom kennismaken!”
Op vrijdag en zaterdag geven Vinos Quixote en Clos Mont Blanc uit Spanje en wijnproducenten Marras, Saronsberg, Stellenrust en Almenkerk uit Zuid Afrika live presentaties over hun wijnen.
Daarnaast zal Cati deze dagen in de winkel de ‘jamones’-hammen op ambachtelijke manier snijden van verschillende Iberische hammen met speciale jaargangen en tijdens het proeven vertellen over de bijzondere herkomst en smaken van de ham. De combinatie met de wijnen en sherry’s wordt ook gemaakt.

OINK!
In samenwerking met de buren van OINK! is er een proeverij van Spaanse en Nederlandse varkensvleesproducten. “Een verborgen parel die veel mensen nog niet weten en waarmee we willen laten zien dat de Veghelse Kalverstraat twee winkels bezit met bijzondere kennis, passie en producten van het bijzondere dier: het varken”, besluiten de dames van Wijn & Jamón. Met trots lanceren ze deze dagen ook een exclusieve parel in Nederland. Wijn & Jamón is het verkooppunt in de regio geworden van Vicens. Dé patissier en artisane Turrón specialist uit Agramunt (Lleida), regio Catalonië. In samenwerking met top-chefs als Albert Adrià en José Andrés maken zij exclusieve nougat en chocolade. Op zaterdag 27 november is Carlos aanwezig om iedereen kennis te laten maken met deze delicatessen.

Meer berichten