Verhalen heb je nodig om te kunnen reizen

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Verhalen. Iedereen kent verhalen. Van vroeger toen je klein was. En van gisteren uit de krant. Verhalen haal je uit boeken, uit films of van tv. Maar soms wordt een verhaal verteld. Door je ouders, je vrienden, je buren, of zomaar iemand in het café. Hoe bijzonder is het dan om een verhaal laten vertellen door een verteller?

In de gezelligheid van je eigen huiskamer naar een echt verhaal luisteren. Casper Hoenderdos komt gewoon bij je langs deze winter. Verhalenverteller Hoenderdos: “Het lijkt mij gewoon leuk om bijvoorbeeld een mooi kerstverhaal te komen vertellen. Het kan een waargebeurd verhaal zijn of een prachtige sage. Ja, een sprookje kan ook. Het hoeft natuurlijk niet alleen thuis te zijn, het ook bijvoorbeeld ook op school. Of welke locatie dan ook. Op het gewenste tijdstip kom ik bij u langs om een verhaal op maat te vertellen. Dit alles uiteraard in afstemming. Zo maken we er samen een onvergetelijke en bijzonder moment van.”

Verhalenwandeling
Elk landschap en elke omgeving heeft zijn kenmerkende verhalen. Zo ook in Heeswijk-Dinther. De boer, de kasteelheer, de pater en de molenaar. Casper vertelt zijn verhalen rondom de rivier de Aa. Met deze wandeling ga je verhalen horen die midden in dit gebied zich hebben afgespeeld. Juist in deze coronatijd wordt er veel gewandeld en is dit een leuke afwisseling. Allemaal bijzondere verhalen. Waar gebeurt en ook met een enorme impact op de Nederlandse samenleving. “Omdat veel mensen vaak wandelen is het een enorm leuke en interessante beleving van het beekdal de Aa. Zo neem je op een gezellige manier een stukje lokale geschiedenis mee. En ga je voor altijd anders naar dit landschap kijken”, aldus Hoenderdos.

Hoe gaat het in zijn werk?
Stuur een mail naar info@inspiratiemuseum.nl voor het maken van een afspraak en meer informatie. Kijk ook voor meer informatie op: www.inspiratiemuseum.nl.

Meer berichten