De Veghelse Quiz wordt verzet naar 1 april.
De Veghelse Quiz wordt verzet naar 1 april. (Foto: )

Veghelse Quiz wordt verzet: ‘We kunnen niet anders’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Natasja de Groot wacht de volgende persconferentie van het demissionaire kabinet niet af. Samen met het team achter de Veghelse Quiz heeft ze besloten de dorpsquiz te verzetten naar vrijdag 1 april 2022. “En dat is geen grapje”, verzekert De Groot.

De quiz is zo goed als af en het enthousiasme van de organisatie om weer een succesvolle editie van de Veghelse Quiz neer te zetten is groot. Toch is er besloten om de quiz van 10 december te verzetten. “Het ziet er niet naar uit dat de maatregelen worden versoepeld. De buiten- en groepsopdrachten kunnen daardoor niet doorgaan en het is niet te bedoeling om in grote groepen bij elkaar te komen, terwijl dat de Veghelse Quiz juist zo leuk maakt. Bovendien vinden wij het geen juist signaal om nu een dorpsquiz te organiseren. We stimuleren dan een hoop traffic en dat moet je niet willen”, legt De Groot uit. Ze baalt als een stekker, maar staat wel volledig achter het besluit om de quiz te verzetten. “Natuurlijk is het jammer, maar we kunnen niet anders. Er zijn nu te veel regels om er een leuke, gezellige quiz van te maken. Het allerbelangrijkste is dat de quiz niet wordt gecanceld, maar verzet. Wij zorgen ervoor dat ons enthousiasme intact blijft. We hopen dat de deelnemers er ook zo overdenken.”

Voorjaarseditie
De nieuwe datum voor de quiz is vrijdag 1 april. Het wordt dus een voorjaarseditie. De Groot: “Ik hoop dat dan alles weer kan. Bovendien is de kans aanwezig dat het lekker weer is dus de mogelijkheden om opdrachten te houden in de buitenlucht nemen ook toe.”
Of er eind 2022 een nieuwe editie van de Veghelse Quiz komt, daar durft De Groot nog geen definitieve uitspraak over te doen. “Misschien bevalt het zo goed dat we aan deze periode vasthouden. Als we weer in december een quiz willen houden dan hebben we wel minder tijd om het te organiseren. Al denk ik wel dat het kan hoor. Maar we gaan eerst alles op alles zetten om er 1 april een fantastische editie van te maken. Daarna kijken we weer verder”, aldus De Groot.

Hint
Alle ingeschreven teams worden automatisch doorgezet naar vrijdag 1 april. Mocht je niet meer mee willen doen (Natasja lachend: “Al lijkt me dat ondenkbaar, want het wordt weer een feestje.”)? Stuur dan een mailtje naar: veghelsequiz@nobb.nl.
De puzzel, de gegeven hint(s) en de openingskrant komen allemaal terug in de nieuwe quiz. Inschrijven voor de allereerste lente-editie van de Veghelse Quiz kan via: www.nobb.nl

Meer berichten