<p>De terrassen op de Markt in Veghel breed weggezet.</p>

De terrassen op de Markt in Veghel breed weggezet.

Verlenging terrasuitbreidingen, onbekend wat er met de Molenstraat gaat gebeuren

  •   keer gelezen

VEGHEL | In het voorjaar van 2020 kregen horecaondernemers een ontheffing voor uitbreiding van hun terrasruimte in openbaar gebied. Op deze manier konden zij, binnen de beperkende maatregelen, hun gebruikelijke aantal terrasstoelen plaatsen. Deze ontheffing is verlengd, wat er met de Molenstraat gaat gebeuren is nog niet bekend. “De tijdelijke ontheffingen zijn, omdat er nog steeds coronamaatregelen gelden, verlengd tot 1 april 2022”, aldus een woordvoerder van de gemeente Meierijstad.

De horecaondernemers zijn geïnformeerd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ze hebben een brief gekregen van de vergunningverleners. 

Coronaproof winterterras
Door de ontheffing kunnen horeca-ondernemers een coronaproof winterterras inrichten. Vorig jaar mocht dat ook, maar destijds is er geen gebruik van gemaakt omdat de horeca in oktober 2020 op slot ging. De gemeente komt de horecaondernemers nu opnieuw tegemoet. “De regeling is nog precies hetzelfde als voorheen”, meldt een woordvoerder van de gemeente. Dat betekent dat er geen dichte tent geplaatst mag worden. ‘Een terras wordt aangemerkt als buitenruimte wanneer het in de open lucht gelegen is en aan de bovenzijde en/óf aan drie zijden volledig open is. Als een terras zich over meerdere zijden van een pand uitstrekt, dan geldt elke zijde als een apart terras. Voor elk terras geldt dan dat 3 zijden of de bovenzijde volledig open moeten zijn. In alle andere gevallen gelden de COVID-maatregelen voor een binnenruimte’, valt terug te lezen in de regeling. Op het terras mag ook geen muziek ten gehore gebracht worden. Alle richtlijnen voor de terrassen bij de horeca zijn hier te vinden.

Molenstraat
Het verkeersbesluit voor de Molenstraat is op 1 november verlopen. “In overleg met het centrummanagement en KHN gaan we bepalen of en hoe een dergelijk verkeersbesluit in de wintermaanden noodzakelijk is. We weten immers niet tot wanneer de huidige coronamaatregelen gelden en wanneer deze weer veranderen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.


De situatie in de Molenstraat.

1 maart 2022
Het gebruik van extra ruimte is tijdelijk tot 1 april 2022. Uiterlijk 1 maart 2022 wordt geëvalueerd en besloten of de richtlijnen verlengd worden of dat afschalen mogelijk is.

Meer berichten