Foto:

Start ‘kokerij met plezier’ voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel in PieterBrueghelHuis

  •   keer gelezen

VEGHEL | Woensdag 15 december start de eerste kookclub ‘kokerij met plezier’ in Veghel. Bij de kookclub kunnen mensen met niet-aangeboren-hersenletsel én hun naaste samen een diner bereiden en vervolgens samen eten. De kookclub wordt georganiseerd in het PieterBrueghelHuis met betrokken en enthousiaste (kook)vrijwilligers.

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ongeluk, een hersentumor of een hartstilstand. Hersenletsel verandert je leven. Je wordt vaak niet meer zoals je was voor het letsel. Klachten als moeite met concentratie, hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen en dergelijk komen vaak voor. In Nederland worden per jaar ongeveer 140.000 mensen getroffen door hersenletsel. 

De kookclub met plezier 
In Veghel starten ze vanaf 15 december met een maandelijkse kookclub. “Samen met kookvrijwilligers willen we de mensen die getroffen zijn en de naaste een fijne tijd laten beleven. Dit doen we door aandacht voor elkaars verhalen en ontspannen bezig zijn. Het kan moeilijk zijn de stap te zetten, maar het is het waard”, laten ze bij het PieterBrueghelHuis weten.

Aanmelden
Kokerij met plezier start woensdag 15 december om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Er is plaats voor maximaal acht ‘koppels’. “We hopen daarna maandelijks bij elkaar te komen.
Mensen met niet-aangeboren-hersenletsel en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor 14 december.” Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@pieterbrueghelhuis.nl, rechtstreeks bij het PieterBrueghelHuis of telefonisch 0413-395280 maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 16.00 uur en vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur. Vermeld daarbij dat het om de ‘kokerij met plezier ‘gaat.

Drie gangendiner
Bijdrage voor de Kookclub is 7.50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief drie gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.

Meer berichten