<p>Impressie van de nieuwbouw van de Basisschool Petrus en Paulus, woningen en de kerk in Eerde.</p>

Impressie van de nieuwbouw van de Basisschool Petrus en Paulus, woningen en de kerk in Eerde.

(Foto: )

Eerde krijgt eindelijk nieuwe school, herbestemming kerk gaat door

  •   keer gelezen

EERDE | Het ontwerpbestemmingsplan Dorpshart Eerde stond woensdagavond tijdens een commissievergadering van de Meierijstadse politiek op het programma. Het plan maakt de herbestemming van een deel van de Heilige Antonius Abtkerk en de nieuwbouw van een school, kinderopvang en appartementen in de kern Eerde mogelijk. Vanuit de politiek was er veel lof voor het plan. Het bestemmingsplan wordt op donderdag 16 december aangeboden aan de gemeenteraad ter vaststelling.

Om de transformatie van de kerk mogelijk te maken moest het bestemmingsplan worden aangepast. Daar was de commissie snel uit. Het plan gaat naar de gemeenteraad en daar wordt het donderdag 16 december als het goed is goedgekeurd.

Het plan
De Heilige Antonius Abtkerk wordt getransformeerd en er worden nieuwe gebouwen gerealiseerd ten behoeve van appartementen, een kinderdagverblijf met peuterspeelzaal en een basisschool. Het kerkgebouw krijgt een nieuwe bestemming en zal onder andere worden gebruikt als multifunctionele ruimte. De kapel van de kerk blijft voorlopig in gebruik voor gelovigen. De Petrus Paulusbasisschool wordt deels in de kerk en deels in de nieuwe aanbouw aan de kerk gerealiseerd. Een nieuw appartementengebouw biedt ruimte voor 4 à 5 appartementen (in de pastorie).
Op de eerste verdieping van de nieuwbouw aan de kerk komen 7 appartementen met de mogelijkheid tot omzetting naar schoollokalen. Op de begane grond wordt 1 appartement voorzien met 5 klaslokalen en een kinderdagverblijf. Deze 5 klaslokalen en het kinderdagverblijf kunnen, bij uitvallende vraag, worden getransformeerd in 6 appartementen.
In het kerkgebouw zijn 3 appartementen voorzien. Wanneer bij uitvallende vraag de kapel niet meer gebruikt wordt kan deze worden getransformeerd naar 3 appartementen.

Omgevingsvergunning
In totaal worden er 16 appartementen rechtstreeks gebouwd. Daarnaast is er in het bestemmingsplan ook een mogelijkheid opgenomen om middels een afwijking van de gebruiksregels extra woningen (maximaal 9 woningen) mogelijk te maken met een omgevingsvergunning. In totaal gaat het dus om 25 woningen.

Rust
De politieke partijen in Meierijstad hopen dat nu de herbestemming van de kerk en de realisatie van de basisschool bijna kan beginnen de rust in Eerde wederkeert.

Meer berichten