Foto:

Ontmoetingstuin De Watersteeg geopend, verrassingsbezoek van de burgemeester

  •   keer gelezen

VEGHEL | Aan de voorzijde van De Watersteeg in Veghel is hard gewerkt aan een mooie Ontmoetingstuin. De tuin is mede dankzij de inzet van familieleden, vrijwilligers, sponsoren zoals het Nationale Ouderenfonds en Ab Laanen, Leefbaarheidsbudget van de gemeente Meierijstad, bedrijven die passend hun werk hebben uitgevoerd, verschillende hoveniers die een bijdrage geleverd hebben en buurtbewoners, tot stand gekomen. Ook Medewerkers Welzijn en facilitair hebben de nodige bijdrage geleverd. 

Stichting Vrienden van de Watersteeg heeft een mooi bedrag kunnen doneren dat tot stand is gekomen door Jeanette van de Vorstenbosch, haar ouders verblijven in De Watersteeg. Jeannette van Ballekom - Van de Vorstenbosch schonk de opbrengst van het door haar verkochte boek Hoe gaoget mi oew aan de Vriendenstichting. Burgemeester Kees van Rooij bracht samen met de initiatiefnemers van het boek, Ellis Rijkers, Hubertine van den Biggelaar en Connie Smits een verrassingsbezoek aan De Watersteeg. “De nieuwe Coronamaatregelen zorgen er óók voor dat de mooie kanten in mensen naar boven komen. Ik ben trots op het mooie initiatief van Jeanette, Ellis, Connie en Hubertine”, laat burgemeester Van Rooij weten. Hij vervolgt: "De titel van het boek, Hoe gaoget mi oew, is treffend. Juist in deze tijd, is dát de belangrijkste vraag die we aan elkaar kunnen stellen. De mooie initiatieven, onze veerkracht in Meierijstad, de saamhorigheid en de zorg voor elkaar, helpen ons erdoorheen. De opbrengst van het boek maakt weer andere mooie initiatieven mogelijk, zoals de belevingstuin in De Watersteeg in Veghel. Een plek voor ontmoeting."
In de tuin staat een kunstwerk genaamd De sprong, geschonken door Ardy Proot.

Tuinwerkzaamheden
"Mede dankzij alle support is er binnen drie maanden een prachtige plek gerealiseerd waar men elkaar kan ontmoeten. De uitnodigingen voor een officiële opening van de Ontmoetingstuin waren al verstuurd mede omdat we een mooie samenwerking hebben gehad met iedereen die een steentje heeft bijgedragen. Door de richtlijnen van het RIVM hebben we echter moeten besluiten de opening uit te stellen naar volgend jaar. Het is jammer maar we kunnen op dit moment niet anders. Ondanks alles hebben we toch in de decembermaand een mooie kerststal in de Ontmoetingstuin. Er is een gezellige kerstsfeer te beleven in de tuin", laten ze bij De Watersteeg weten. Iedereen kan langskomen om een kijkje te nemen. "Mocht u het leuk vinden ook deel uit te maken van deze Ontmoetingstuin door bijvoorbeeld een handje te helpen met de tuinwerkzaamheden, dan horen we dat graag. U kunt dan contact opnemen met Bianca van der Stappen door een mail te sturen naar welzijn.watersteeg@brabantzorg.eu." 

Meer berichten