Simeonshof.
Simeonshof. (Foto: )

Burgemeester op bezoek bij medewerkers en bewoners zorgcentra: ‘Petje af, houd vol!’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Burgemeester Kees van Rooij bezocht maandag diverse zorgcentra in Meierijstad. De coronamaatregelen doen weer een groot beroep op de zorgmedewerkers. De burgemeester heeft veel respect voor de manier waarop zorgmedewerkers er opnieuw de schouders onder zetten. Met zijn bezoek wilde hij hen graag allemaal een hart onder de riem steken. In de sfeer van Sinterklaas ontvingen alle zorgcentra in Meierijstad namens de gemeente banketstaven. Een steuntje in de rug voor de zorgmedewerkers en bewoners, met de boodschap: ‘Petje af, houd vol!’

De burgemeester bezocht vijf locaties. Daar sprak hij met bestuurders en zorgpersoneel. De druk op de zorg is hoog, maar er worden ook lichtpuntjes gezien. Op alle locaties werd de waardering uitgesproken over de saamhorigheid, creativiteit en het uithoudingsvermogen van het zorgpersoneel. Waar dat mogelijk is met steun van vele vrijwilligers en familie. Er is geleerd van de vorige keer, bijvoorbeeld dat de mogelijkheid om digitaal contact te onderhouden een fijne aanvulling is. Of dat – verplichte – rust soms ook goede kanten heeft. “Maar ook: nooit meer terug naar ge´e´n contact met familie of dierbaren, bezoek is voor de bewoners het allerbelangrijkste”, meldt de gemeente.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Op alle locaties werd de burgemeester warm en hartelijk ontvangen. Uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen. De burgemeester was onder de indruk van het grote verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers: “Ondanks dat de coronamaatregelen opnieuw inzet vragen, zetten ze er samen de schouders onder. Dat getuigt van veerkracht, saamhorigheid en zorg voor elkaar.”

Meer berichten