Archieffoto van basisschool Bernadette.
Archieffoto van basisschool Bernadette.

Bernadette sluit deuren door coronabesmettingen: ‘We hebben binnen onze school te maken met een serieuze brandhaard’

Algemeen 4.493 keer gelezen

VEGHEL | Basisschool Bernadette in Veghel is maandag en dinsdag geconfronteerd met een toenemend aantal coronabesmettingen. De schoolleiding verwacht dat er de komende dagen nog meer positieve testresultaten bij zullen komen. “We merken dat het veel onrust onder ouders, personeel en oudste leerlingen teweegbrengt. Bovendien krijgen we de bezetting van alle groepen niet meer rond”, schrijft Raymond Stuart in een brief aan alle ouders van de Veghelse basisschool. Daarom heeft de school besloten om per direct tot en met maandag 13 december dicht te gaan.

“Het is voor ons een bijzonder lastig besluit geweest, maar de realiteitszin geeft ons op dit moment geen andere keuze. Team Bernadette heeft er alles aan willen doen om in deze moeilijke periode het onderwijs in de school zo normaal mogelijk te laten verlopen. Het besluit raakt ons dan ook enorm. We realiseren ons dat het een grote impact heeft”, aldus Stuart. De school onderneemt meteen actie en gaat aan de slag om thuisonderwijs in te richten. 

Drie groepen in quarantaine
Dinsdagmiddag ging groep 5 van de Veghelse basisschool aan de Vondelstraat met onmiddellijke ingang in quarantaine. Dat is al de derde groep die in quarantaine moet. “Ondanks alle inspanningen en maatregelen die er zijn verricht, zien we dat we binnen onze school te maken hebben met een serieuze brandhaard. We verwachten dat er de komende dagen nog meer positieve testresultaten bij komen. Daarom hebben wij besloten om de school vanaf dinsdagmiddag te sluiten”, laat Stuart weten.
De school blijft gesloten tot en met maandag 13 december. Dat is ook de quarantaine duur van de drie groepen die nu noodgedwongen thuis zitten. Over de periode van de sluiting is overleg gevoerd met de GGD.

Geen opvang
De Bernadette verzorgt de komende dagen geen opvang. Dus ook niet voor ouders met een cruciaal beroep. De sluiting geldt niet voor Peuterspeelzaal De Speelbal.

Bernadette Basisschool in Veghel.
Bernadette Basisschool in Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant