Jan Keurlings bij het dierenpark Veghel-Zuid.
Jan Keurlings bij het dierenpark Veghel-Zuid. Foto:

‘Niet alleen praten maar je handen uit de mouwen steken’

Algemeen 1.798 keer gelezen

VEGHEL | Niet praten maar doen, dat is wat Jan Keurlings uit Veghel typeert. Hij is lid van wijkraad Veghel-Zuid en vrijwilliger bij het dierenpark in Veghel-Zuid en lid van het actieteam aanpak op leefbaarheid. Hoe denkt hij over leefbaarheid in Veghel-Zuid?

“Leefbaarheid van een wijk begint bij jezelf”, begint Keurlings. “Je kan wel veel praten, maar je moet ook je handen uit de mouwen steken. Door aan de slag te gaan als vrijwilliger bijvoorbeeld, afval opruimen of een pleintje bijhouden. Ook al heb je geen tijd of een minder goede gezondheid, je kan altijd iets doen. Het kan zoiets kleins zijn als het melden van iets wat je ziet en wat niet klopt. Als iedereen zijn steentje bijdraagt dan komen we een heel eind.”

Kinderen
Een mooi voorbeeld van het vergroten van leefbaarheid is wat hem betreft het dierenpark in Veghel Zuid waar hij vrijwilliger is. “Het dierenpark is echt een pareltje”, vertelt Keurlings trots. “Het geeft levendigheid en natuur zorgt altijd voor meer leefbaarheid. Er is al zoveel steen en blik in de wijk.” Op Keurlings zijn initiatief komen leerlingen van Basisschool de Vijfmaster e´e´n keer per maand meehelpen bij het dierenpark. “Dat is ontzettend leuk. De kinderen zijn heel enthousiast en ze leren er ook veel van. Door
hen erbij te betrekken merken we dat zo’n dierenparkje ook meer gaat leven in de wijk. We hebben overigens nog meer leefbaarheidsacties waar kinderen aan meedoen, zoals het opruimen van zwerfafval. Kinderen erbij betrekken zorgt voor een stukje bewustwording op jonge leeftijd.”

‘Met alleen vergaderen lossen we niks op’
Keurlings is verder ook erg actief in de wijkraad. Keurlings vervolgt: “Als wijkraad kunnen we heel veel betekenen op het gebied van leefbaarheid. Maar met alleen vergaderen lossen we niks op. Daarom gaan wij regelmatig de wijk in. Bellen we aan om te horen wat er leeft. Ik ben van het aanpakken, gewoon heel concreet. Schouders eronder. Mijn tip? Begin met iets kleins aanpakken en kijk dan wat er uit komt. Zo ontstaan de mooiste dingen en blijft je wijk gewoon een hele fijne plek om te wonen.”

dierenpark Veghel-Zuid
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant