Foto:
Column Hans van der Wijst

Voorspelbaar? (1)

  •   keer gelezen

Het bleek véél teveel voor één column, vandaar het cijfer in bovenstaande aanhef. Volgende week deel 2 van mijn jaarlijkse voorspellingen voor het nieuwe jaar. U weet: behaalde successen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst…

- In 2022 kunnen de plannen voor een silohotel op de Noordkade wéér terug naar de tekentafel. Stefan van de Ven verschuift zijn doorbutstalent richting overzijde kanaal en gaat Victoria kraaien op de Zuidkade. Daar komen plannen voor onder andere een Victoriahotel met ultieme mengvoedselbeleving.
- Politieke partijen die nog lijstkandidaten zoeken voor de Meierijstadse gemeenteraadsverkiezingen (maart), werven in de vacaturegeest van Coen Derks BV: ‘Wij zoeken iemand (m/v) die er gewoon veel zin in heeft!’
- Rellen en gewelddadige botsingen tussen demonstranten en politie behoren medio ‘22 definitief tot het verleden. De politie besluit namelijk om mogelijke confrontaties óók met een smartphone in de hand aan te gaan. Het levert behalve geweldloze verwarring ook verbroederende plaatjes op.
- In Eerde wordt éindelijk begonnen met allerlei nieuwbouw rondom de kerk. Het handjevol oude heertjes dat jarenlang hun jongste dorpsgenoten onderwijs in een fatsoenlijke huisvesting wist te onthouden heeft genereus toegezegd voorlees’opa’ op de Petrus en Paulus te worden. Niet uit eigen werk overigens.
- 2022 wordt het jaar waarin trotse(!) boeren zélf protesteren tegen de bouw van nieuwe megastallen omdat deze de zoveelste aanslag op hún kiloprijs betekenen.
- Het buitenzwembad in Veghel wordt met behulp van crowdfunding en gulle bedrijfssponsoring gered. Overwogen wordt het gehele complex van Laco over te nemen en Ton Derks (Hemelrijk) in te huren als adviseur.
- Ook in 2022 stijgt het aantal maagverkleiningen explosief verder nu duidelijk geworden is dat de coronavirussen blijvertjes zijn.
- Er komt een definitief vuurwerkverbod. Vuurwerkverkopers ontploffen, maar hun explosieve verzet dooft uiteindelijk volledig uit.
- In alle zogenaamde villawijken van Meierijstad verschijnen enkele tiny houses en sociale huurwoningen omdat duidelijk is geworden dat ze daar wel degelijk thuishoren.
- Thierry Baudet trekt de stekker uit ‘Project Forumland’, emigreert in juni met trouwe volgelingen naar Noord-Korea, wordt door Kim Jong-un echter volledig genegeerd, kiest eieren voor zijn waardeloze Forumgeld en wordt in december net over de grens met Duitsland sektarisch waargenomen in een oud klooster.
- Door de legalisering van online gokken blijkt in 2022 het aantal gokverslaafden verontrustend gestegen te zijn. Ook deze voorspellingen zullen daar aan bijdragen. Ze pakken me echter niet wéér iets af!
Wordt vervolgd…

Meer berichten