Roel Franssen, Isaac Cromwell en Roel Ruijs hebben een nummer voor en over Meierijstad gemaakt.
Roel Franssen, Isaac Cromwell en Roel Ruijs hebben een nummer voor en over Meierijstad gemaakt. Foto: Timo Smits.
+VIDEO

‘Brabant, Meierijstad en Veghel: wij willen hier niet weg’

Algemeen 7.867 keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad bestaat vijf jaar. Dat viert de gemeente onder andere met een eigen mini-documentaire en een eigen liedje gemaakt door Law$on, BIG R en Fransman. Zij hebben een eigen nummer geproduceerd en samen met Twinning Media een videoclip geschoten. “We zijn enorm trots op het eindresultaat”, laat Veghelaar Isaac Cromwell alias Law$on weten.

Het nummer heet ‘Onze Plek’ en gaat over Noord-Brabant en Meierijstad in het bijzonder. Cromwell vertelt dat het een eigen productie is. “Ik werd samen met mijn maatjes Roel Franssen en Roel Ruijs benaderd door Michiel Kerkhoff (Twinning Media) om een nummer te maken over vijf jaar Meierijstad. We voelden ons vereerd en zijn meteen aan de slag gegaan.”
Franssen had nog een melodietje liggen. “Toen ik het voor het eerst hoorde, bleef het meteen hangen”, zegt Cromwell. “Toen de beat helemaal klaar was, zijn we aan de tekst begonnen. Dat was nog niet zo eenvoudig. We wilden voorkomen dat het een corny nummer zou worden vol met clichés. Daarom zijn we de straat opgegaan om ondernemers en inwoners van Meierijstad te interviewen. Wij komen alle drie uit Veghel en voor ons is het lastig om uit te leggen hoe de drie voormalige gemeenten samenwerken. Na gesprekken met een paar ondernemers zagen we in dat er veel wordt samengewerkt.”

Thuis
In het liedje komt de Brabantse achtergrond van de zangers duidelijk naar voren. “Dat is een bewuste keuze. We wilden het iets breder trekken dan alleen Meierijstad. Wij zijn trotse Brabanders en voelen ons hier thuis. We hebben geprobeerd dat gevoel in het nummer te stoppen. Brabant, Meierijstad en Veghel: ‘Het is onze plek’. Wij willen hier niet weg”, legt Cromwell uit.

‘Vette clip’
In de clip zien we Law$on, BIG R en Fransman op verschillende herkenbare Meierijstadse locaties. Cromwell: “Er zit veel tijd en energie in de clip. We hebben drie draaidagen gehad, maar dat was helemaal niet erg. De samenwerking met Michiel was top. Hij nam onze inbreng zeer serieus. Het is gaaf om zo’n vette clip te schieten.”
Cromwell is blij met het resultaat. “Ik ben heel erg tevreden met het eindresultaat. Dat geldt ook voor Roel en Roel. Leuk om op deze manier iets bij te dragen aan vijf jaar Meierijstad”, besluit de Veghelse muzikant.

Check het nummer en de bij behoorde clip hieronder:


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant