<p>Wethouder Jan Goijaarts en Han van Horen Hobij tekenen de overeenkomst.</p>

Wethouder Jan Goijaarts en Han van Horen Hobij tekenen de overeenkomst.

(Foto: )

Afspraken voor goede huisvesting buitenlandse werknemers: ‘Ze verdienen een fatsoenlijk leven’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad, werkgevers en huisvesters hebben vorige  week gezamenlijke afspraken over de huisvesting van buitenlandse werknemers vastgelegd in een convenant. 

De vraag naar buitenlandse werknemers neemt toe in de krappe arbeidsmarkt. Zeker in de groeiende en bloeiende economie van Meierijstad. Veel bedrijfssectoren binnen Meierijstad, waaronder de agrarische en logistieke sector, zijn deels afhankelijk van tijdelijke arbeidskrachten die van buiten Nederland komen. Om die reden is het voor zowel de bedrijven als de buitenlandse werknemers van belang dat er voldoende goede en veilige huisvestingsplaatsen aanwezig zijn binnen Meierijstad en de arbeidsomstandigheden goed geregeld zijn. 

Voldoende woonruimte
De gezamenlijke inspanning moet er onder andere voor zorgen dat er voldoende woonruimte is, dat de huizen veilig en goed onderhouden zijn, dat er niemand uitgebuit wordt, dat er niet te veel mensen in een woning wonen en dat er geen overlast is voor de mensen in de buurt.
Wethouder Jan Goijaarts: “De inzet van internationale werknemers is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Meierijstad heeft een grote opgave als het gaat om toezicht op de kwaliteit. We zijn dan ook verheugd dat de samenwerking met de eerste partijen nu formeel bekrachtigd is. We hopen dat er meerdere bedrijven volgen. Zo krijgen we meer zicht op de situatie en kunnen we gerichter werken aan een gezamenlijke aanpak voor een goede en veilige woon- werk- en leefomgeving.”

Centraliseren
“Onze pieken in arbeidsbehoefte worden grotendeels ingevuld door seizoenmedewerkers. Wij regelen voor hen huisvesting, nu nog op veel verschillende locaties. Wij willen dat meer centraliseren en de medewerkers een kwalitatieve hoogwaardige huisvesting bieden die aan hun wensen voldoet. Dit convenant onderschrijft hoe wij tegen huisvesting aankijken”, aldus Maurice Deben van Van den Elzen Plants.
Frank van Gool van OTTO Work Force: “Internationale medewerkers zijn hardwerkende mensen. Ze verdienen een fatsoenlijk leven in Nederland en daarbij hoort ook fatsoenlijke huisvesting. Met dit convenant wordt een basis gelegd. Daar zijn we erg blij mee.”
Han van Horen van HOBIJ vult aan: “In Meierijstad is het super fijn wonen en werken, nu ook voor onze flexspecialisten!”

Meer berichten