<p>De hoofdrolspelers in de huiskamer van Hart.</p>

De hoofdrolspelers in de huiskamer van Hart.

In huiskamer van Hart gaat het over geluk

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Politieke partij Hart zendt zaterdag 15 januari van 13.00 tot 14.30 uur ‘De huiskamer van Hart’ uit. Het programma staat in het teken van geluk. “Waar vinden mensen tegenwoordig vooral hun geluk? Juist, in de eigen huiskamer”, aldus Hart.

Hart-gemeenteraadslid Mirjam van Esch bedacht ‘de huiskamer’ als vervolg op het geluksfestival van 2019, toen gehouden in De Schakel in Wijbosch. “De wereld is sindsdien drastisch veranderd en dus is het goed om opnieuw te bezien hoe het staat met het geluksgevoel van mensen. Ook gaat het over wat gemeente en politiek op dit gebied kunnen doen en laten – het is nu eenmaal een politieke partij die het programma organiseert.”
Behalve Mirjam zelf komen CDA-Tweede Kamerlid René Peters en filosoof/publicist Ralf Bodelier uitgebreid aan het woord. René was er 2.5 jaar geleden ook bij en onderhoudt sindsdien warme contacten met Hart. “Hij wees onlangs nog op de huiskamer als plek waarin mensen geluk creëren”, aldus Mirjam.

Bodelier is ook een bekende van Hart. Hij werkte in het verleden samen met raadscommissielid Wesley Maurix en had contact met Hart naar aanleiding van een tegendraads standpunt over het gebruik van glyfosaat. Kenmerkend aan de publicaties van Bodelier is zijn ongebreidelde optimisme in de toekomst van de samenleving. En daarmee ook in het geluk van mensen.
Net als bij de vorige editie verzorgt trompettist des vaderlands Harm van Oss muzikale intermezzo’s. Fractievoorzitter Laurens van Voorst en Wesley verzorgen de interviews en Hart-gemeenteraadslid Lambèr Gevers is verantwoordelijk voor een verrassende afsluiting.

Het programma is hier te volgen.

Meer berichten