<p>De eerste prikken worden gezet, zoals hier bij Alina uit Hilvarenbeek.</p>

De eerste prikken worden gezet, zoals hier bij Alina uit Hilvarenbeek.

(Foto: Ad van de Graaf)
DEEL 1

Het Stadskrant Veghel en Kliknieuws jaaroverzicht!

  •   keer gelezen

VEGHEL | 2021 zit er op. Aan de hand van een aantal nieuwsfeiten blikken wij nog een keer terug op afgelopen jaar waarin corona opnieuw de hoofdrol opeiste. Per maand behandelen we, in het kort, een paar interessante, opvallende of trieste gebeurtenissen. We starten af met januari tot en met juni.

Januari

De eerste coronavaccinatie in Nederland is toegediend op de Amert in Veghel. “Meierijstad is keihard getroffen. De cirkel is rond nu wij de gemeente zijn waar de eerste landelijke vaccinatie is”, aldus burgemeester Van Rooij. In de avonduren is het doodstil in verband met de avondklok. In Veghel zijn ze in de ban van avondrellen, toch blijft het uiteindelijk rustig.


De eerste prikken worden gezet, zoals hier bij Alina uit Hilvarenbeek.

Februari

Verschillende ondernemers timmeren hun ramen dicht. De politie doet later een opvallende onthulling. Zij hebben nooit concrete informatie gehad over eventuele avondrellen. In de Hoofdstraat in het Veghelse centrum wordt een crystal methlab opgerold. Overheden steken de komende drie jaar bijna 4.5 miljoen euro in het Circulair Food Centrum in Veghel.


De politie is zojuist binnengevallen. 

Maart

De avondklok wordt verlengd, uiteindelijk tot 28 april. Er worden in Meierijstad weinig avondklokboetes uitgedeeld. 7th Sunday wordt gecanceld en de eerste contouren van de chocoladefabriek in de NPF-toren worden gepresenteerd. De landelijke verkiezingen vinden in coronasfeer plaats. VVD wint, ook in Meierijstad zijn de liberalen de grote winnaar.


Avondklok - Ad van de Graaf

April

De renovatie van Het Raadhuis gaat goed, wel zonder hulp van Veghelse bedrijven. De verbouwing van De Uilenbrink nadert haar einde. In Eerde nemen de gemoederen toe. Niet iedereen is gelukkig met de plannen van een basisschool in en aan de kerk. Door de versoepelingen neemt het vertrouwen in het doorgaan van Veghel in Hout toe en dat bleek geen ijdele.


Veghel in Hout ging later dit jaar door.

Mei

Alex van Rossem neemt afscheid van De Gouden Leeuw. Goed nieuws uit Veghel Centrum! Onder de naam Main nemen verschillende ondernemers hun intrek in een compleet gerenoveerd pand in de Hoofdstraat. Een bestelbus rijdt van een brug, de voorruit wordt doorboord door ijzeren staaf. Wonder boven wonder mankeert de automobilist niks.


Trotse dames - Ad van de Graaf

Juni

Voortgezet Onderwijs Veghel overspeelt haar hand. Ze besluiten, tegen overheidsmaatregelen in, niet volledig open te gaan. Uiteindelijk worden ze door de minister teruggefloten en gaan de deuren alsnog ‘gewoon’ open. Er wordt wederom een drugslab gevonden in hartje Veghel. De vergunning voor het Silotel op de Noordkade wordt vernietigd.


Het Silotel moet hier, bovenop de silo’s, komen. 

Meer berichten