De intocht van Sinterklaas ging wel door.
De intocht van Sinterklaas ging wel door. (Foto: Ad van de Graaf)
DEEL 2

Het Stadskrant Veghel en Kliknieuws jaaroverzicht!

  •   keer gelezen

VEGHEL | 2021 zit er op. Aan de hand van een aantal nieuwsfeiten blikken wij nog een keer terug op afgelopen jaar waarin corona opnieuw de hoofdrol opeiste. Per maand behandelen we, in het kort, een paar interessante, opvallende of trieste gebeurtenissen. We sluiten af met juli tot en met december.

Juli

Par-T Events hoopt begin juli twee weekenden lang op groot feest. Het blijft het bij één weekend. Onder de naam LIVE AGAIN! wordt De Roost overgenomen door een dampende feestmassa. De week erna worden de maatregelen weer aangescherpt. Fer van Campen neemt afscheid van het PieterBrueghelHuis en Veghel heeft eindelijk een fluisterboot.


Feest in Erp! - Foto: Joris Bisschops

Augustus

Na 182 jaar stopt Van Es Shoes, Bags & Fashion ermee. Het pand wordt overgenomen door De Gruijter Haarmode. De Veghelse zeilster Bekkering en de Heeswijk-Dintherse judoka Van Dijke veroveren brons op de OS. De drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan doen behoorlijk wat stof opwaaien. Gemeente: “Ze zijn per ongeluk te hoog gemaakt.”


Anneke, Stephan en Rika van den Hoogen nemen afscheid van Van Es Shoes, Bags & Fashion.

September

Veghelse Quiz is bijna af en De Kuussegatters maakt de nieuwe opzet van de Hofzittingen bekend. Inmiddels weten we beter. De opmars van het coronavirus wordt niet gestopt en beide evenementen worden verplaatst naar 2022. Woon- en zorgcentrum Joachim & Anna gaat dicht. Het verpleeghuis maakt plaats voor jonge inwoners uit Meierijstad en AZC’s.


Het verpleeghuis maakt plaats voor jonge inwoners uit Meierijstad en AZC’s.

Oktober

Een jongen (17) wordt mishandeld door leeftijdsgenootjes en raakt ernstig gewond. De discussie over het wel of niet behouden van het buitenzwembad laait op. Hockeyster Joosje Burg debuteert in Oranje én scoort meteen. De Veghelse wereldwinkel gaat dicht. POM wil extra bedrijfsruimte, de politiek zegt nee. Heel Veghel verzamelt plaatjes ‘van vroeger’.


Hockeyster Joosje Burg kan haar geluk niet op.

November

Veghelse sportclubs willen omnipark worden. Sinterklaas meert aan in de haven en de Krollenloop is een succes. De coronaregels worden aangescherpt waardoor de stekker uit Veghel on Ice gaat. Er wordt een plan gepresenteerd om het station in Veghel en Eerde te herbouwen mét tiny houses en een voedselbos. Sligro hoeft Jumbo geen 83 miljoen te betalen.


Stationspark Veghel met het langste voedselbos van de wereld. 

December

Meierijstad kent veel ‘zware drinkers’, waarbij Erp de kroon spant. Nederland is weer helemaal in de ban van corona. Er komt een avondlockdown en de scholen gaan een week eerder met kerstvakantie. Eerde krijgt toch een nieuwe school, de herbestemming van de kerk gaat door. Raad van State vernietigt het plan voor aan­pas­sing N279 tus­sen Ve­ghel en As­ten.


Een impressie van de voorzijde van de kerk en school.

Meer berichten