De documentaire is te zien op Videoland.
De documentaire is te zien op Videoland.
VIDEO

Jumbo sluit honderdjarig jubileum af met eigen documentaire

  •   keer gelezen

VEGHEL | De documentaire ‘Jumbo – 100 jaar familie. Elke dag beter’ over het honderdjarige Brabantse familiebedrijf is op dinsdag in première gegaan op streamingsdienst Videoland. De film vertelt het verhaal van het snel groeiende supermarktbedrijf vanuit het perspectief van verschillende medewerkers en andere betrokkenen. Hiervoor zijn afgelopen jaar uiteenlopende mensen gevolgd, zoals een filiaalmanager en een chauffeur, maar ook CEO Frits van Eerd en Team Jumbo-Visma schaatser Sven Kramer. De documentaire markeert de afsluiting van het jubileumjaar 2021, dat grotendeels in het teken stond van de honderdste verjaardag. 

De bijna twee uur durende documentaire ‘Jumbo - 100 jaar familie. Elke dag beter’ neemt de kijker mee in het dagelijkse reilen en zeilen van het supermarktbedrijf. In de docu worden verschillende ‘Jumborianen’ gevolgd.

Openhartig en betrokken
De documentaire maakt duidelijk hoe Jumbo een rol speelt in de levens van diverse betrokkenen. Zo begint een werkdag voor filiaalmanager Linda al om 06.00 uur ’s ochtends en voor distributiemedewerker Aike zelfs al om 02.20 uur in de nacht. Ook maakt de kijker kennis met de persoonlijke drijfveren van leden van de familie Van Eerd: Frits (CEO), Colette (CCO), Monique (manager Cultuur & DNA) en Karel (geestelijk vader en president-commissaris). Op openhartige wijze delen zij persoonlijke verhalen over hun betrokkenheid en gedeeld gevoel voor verantwoordelijkheid.
Sven Kramer belichaamt vanuit Team Jumbo-Visma de aandacht voor sport, bewegen en een gezonde levensstijl die het familiebedrijf door de jaren heen heeft gekoesterd.

Eerbetoon
CEO Frits van Eerd: “We horen vaak dat mensen erg benieuwd zijn naar hoe onze organisatie reilt en zeilt. De documentaire brengt dit alles fraai in beeld. Toch gaat de film voor ons over veel meer, namelijk het bouwen van een levenswerk, over een droom die werkelijkheid wordt. Het zijn onze ‘Jumborianen’ die zich hier met hart en ziel voor inzetten en daarom is deze film vooral ook een eerbetoon aan hen.”


De documentaire is geproduceerd door MRK2 onder regie van Roel Kooi en Mark Koense.

Meer berichten