Afbeelding

Drie mannen verdacht van inrijden op politieagenten en poging tot inbraak: ‘Dit had heel anders kunnen aflopen’

Algemeen 3.857 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | De politie hield maandagavond drie mannen (50, 46 en 44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden rond in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom aan botste. De drie verdachten zijn met licht tot zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politieauto raakte beschadigd, maar de agenten bleven ongedeerd.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een heterdaad melding van een inbraak in een auto aan het Beatrixhof in Uden. De melder zag een aantal mannen bij een auto staan én dat een van hen vermoedelijk een slijptol vasthield. Ook zag deze getuige dat de mannen vervolgens in een witte auto stapten en wegreden richting de Udense Wilhelminastraat.

Achtervolging
Een eenheid van de politie reageerde op deze melding en de snelle en duidelijke informatie van een oplettende getuige. Enkele ogenblikken na uitgifte van de melding zagen de politieagenten dan ook een witte auto met drie inzittenden voor zich rijden op de Wilhelminastraat. De witte auto reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte weg richting de A50. De politieagenten zetten vervolgens de achtervolging in. “Tijdens de achtervolging, die zich tot in Veghel voortzette, zagen de agenten dat de vluchtende auto de maximaal toegestane snelheidslimiet herhaaldelijk overschreed en verkeersovertredingen pleegde zoals inhalen over een doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingsvlak”, meldt de politie.



Inrijden op politie
Twee verschillende politiewagens probeerden de vluchtende auto in Veghel tot stilstand te dwingen. Dit deden zij door de weg te blokkeren en een duidelijk zichtbaar stopteken af te geven. De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. De politieagenten in kwestie wisten ternauwernood een aanrijding te voorkomen door op het laatste moment achteruit te rijden.

Aanrijding
Op Het Ven in Veghel verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen een boom. Een van de achtervolgende politieauto’s kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand in een voortuin. De politie: “De agenten bleven gelukkig ongedeerd, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Hun dienstauto raakte aan de voorzijde flink beschadigd.”

Aanhoudingen
De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn vervolgens aangehouden op verdenking van onder meer de inbraak in de auto in Uden en heling van de vluchtauto en kentekenplaten. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44).  Zij bleken alle drie gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervolgonderzoek
“Wij onderzoeken alle zaken van dit incident (zoals onder meer de inbraak, aanrijding en gestolen auto) grondig. Onze specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van de aanrijding te verhelderen. De verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is verhoord”, aldus de politie.

Poging tot doodslag
De witte auto is in de nacht van zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht. Tegen de 46-jarige Helmondenaar, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook een dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant