<p>Het probleem speelt al jaren, deze foto dateert uit 2018.</p>

Het probleem speelt al jaren, deze foto dateert uit 2018.

(Foto:)

Aandacht voor afval bij winkelcentrum De Boekt: ‘Er wordt veel gedumpt’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Een actieteam gaat vanaf vrijdag 14 januari interviews houden met voorbijgangers bij winkelcentrum de Boekt in Veghel-Zuid. Het actieteam wil met interviews aandacht vragen voor de wijze waarop wijkbewoners en omwonenden omgaan met afval op deze locatie. “Bij de afvalcontainers bij winkelcentrum de Boekt wordt namelijk veel afval gedumpt. Ook afval dat gratis bij de milieustraat ingeleverd kan worden”, meldt Wijkraad Veghel Zuid.

In 2021 is het actieteam gestart met een aanpak op leefbaarheid in de wijk Veghel-Zuid. “In dit team, bestaande uit leden van de wijkraad, wijkbewoners, Area, Ons Welzijn en gemeente, werken we samen aan het verbeteren van de leefbaarheid in deze wijk. Wij hebben de gegevens uit de leefbaarheidsmonitor van 2019 gebruikt om te bepalen met welke aandachtspunten we aan de slag gingen. Voor Veghel-Zuid zijn dat: overlast van afval, onderhoud van openbare ruimte en sociale contacten / ontmoetingen in de wijk. Met de actie in winkelcentrum De Boekt halen we belangrijke informatie op over hoe wijkbewoners omgaan met afval”, laat Wijkraad Veghel Zuid weten. Deze informatie wordt gebruikt om acties uit te voeren die gericht zijn op het verminderen van afval op deze locatie en in de rest van de wijk.


Gesprek
Ook in gesprek gaan met het actieteam over afval in de wijk? Kom dan naar winkelcentrum De Boekt op één van onderstaande data:
- Vrijdag 14 januari tussen 08.45 en 11.00 uur
- Vrijdag 14 januari 2022 tussen 13.00 en 15.00 uur
- Maandag 17 januari 2022 tussen 13.00 en 14.30 uur
- Dinsdag 18 januari 2022 tussen 16.00 en 18.00 uur

Bij slecht weer wordt de actie verplaatst.

In contact komen met het actieteam? Neem dan contact op met Wijkraad Veghel Zuid of met de buurtadviseur Nadina Hamzic via nhamzic@meierijstad.nl.

Meer berichten