Rik Compagne en Miranda Kerkhof-Ulehake houden het programma vast.
Rik Compagne en Miranda Kerkhof-Ulehake houden het programma vast. (Foto: )

HIER presenteert haar verkiezingsprogramma

  •   keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de (digitale) algemene ledenvergadering van de partij HIER uit Meierijstad op 11 januari is het verkiezingsprogramma vastgesteld. Een programma waarin zowel de grote beleidslijnen worden meegenomen, als ook de belangrijke concrete zaken in de verschillende kernen.

HIER maakt als grote lokale partij deel uit van de coalitie in Meierijstad. “De eerste periode van een nieuwe gemeente ter grootte van Meierijstad is een tijd van verandering en harmonisatie”, zegt lijsttrekker Rik Compagne. “Als je dan ziet welke resultaten er behaald zijn, dan zijn we daar zeker trots op. Trots op de resultaten en trots op onze rol daarin. We bouwen 400 woningen per jaar en gaan naar 600 woningen per jaar. Voorzieningen zijn op niveau, de dienstverlening is op peil, er is veel aandacht voor de zorg, lokale economie, toegankelijkheid, leefbaarheid van alle kernen en de gezondheid van onze inwoners.”

Veel uitdagingen
Volgens HIER zijn er naar de toekomst toe nog veel uitdagingen voor de gemeente Meierijstad. Voor de gemeente in zijn geheel en voor alle dertien kernen afzonderlijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de grote duurzaamheidsopgave over zon en wind, maar ook aan een toekomstbestendige Beckart in Nijnsel, woningbouw in de kleinere kernen of de realisatie van het Omnipark in Erp.

In het verkiezingsprogramma lees je alle ideeën van HIER terug. Het programma is in te zien via de website wijzijnhier.nu.

Meer berichten