<p>Ruud Merks is lijsttrekker van SP Meierijstad.</p>

Ruud Merks is lijsttrekker van SP Meierijstad.

(Foto: )

Stadskrant Veghel stelt aan u voor: SP-lijsttrekker Ruud Merks

  •   keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen.

Vandaag: Ruud Merks, lijsttrekker van de SP.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Ik ben Ruud (eigenlijk Rudy) Merks en 53 jaar oud. Geboren en opgegroeid op de Boschweg in Schijndel. En trotse vader van twee kinderen Elle (22) en Tom (20) jaar. Na mijn opleiding heb ik diverse functies bekleed in de detailhandel, onder andere accountmanager, filiaalmanager en district manager. Momenteel ben ik werkzaam als taxi-chauffeur. Een mooi job, waarbij ik elke dag in contact kom met mensen en zodoende een goed beeld krijg, wat er leeft en speelt in de samenleving.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Bij de SP is het de gewoonte dat je ervoor wordt gevraagd. Onze selectiecommissie heeft mij gevraagd of ik weer lijsttrekker wilde worden. Daar heb ik ja op gezegd. En onze leden hebben mij unaniem gekozen (wat een ontzettende eer is en waar ik trots op ben).
Maar ik ben niet alleen het boegbeeld van de SP. Samen met een heleboel enthousiaste kandidaten, gaan we voor een mooie verkiezingsuitslag.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Meierijstad verdient moedige, sociale keuzes: goede zorg, gelijke kansen voor kinderen, betaalbare huizen en leefbare buurten. We komen met punten die ervoor moeten zorgen dat we de kloof tussen arm en rijk verkleinen en de dat we de strijd aangaan tegen energiearmoede.
Keuzes die altijd tegenstand zullen oproepen bij rechtse partijen, rijke multinationals of op winstbejag uit zijnde vastgoedbonzen. We zorgen ervoor dat sport en cultuur voor iedereen bereikbaar zijn en dat we samenwerking verkiezen boven doorgeslagen marktwerking.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Het gemakkelijkste zou zijn om een opsomming van alle speerpunten te noemen . Maar laten we eerst eens beginnen met de strijd tegen onrecht. En nog sterker het onrecht dat wordt aangedaan tegen mensen, die zich er niet tegen kunnen verzetten. Niemand is gelijk, maar iedereen is gelijkwaardig. We moeten elkaar respecteren om wie we zijn. Waarom zouden mensen met bijvoorbeeld een andere huidskleur, geaardheid, beperking of een lager inkomen minder zijn dan andere mensen?

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit? 
Meebesturen is geen doel op zich voor de SP. We doen alleen mee, als we een coalitie kunnen vormen met een meer sociaal gezicht. Een gemeente waar eerlijk delen de norm is, dat willen we voor elkaar krijgen. Wij sluiten geen partijen op voorhand uit.
Over coalitiedeelname: geen dichtgetimmerd coalitieakkoord. Openstaan voor alle goede voorstellen van alle gekozen (lees kiezers die gestemd hebben) partijen in de raad.

BONUS: 
Met hoeveel zetels bent u tevreden? 
Haha. Ik kan wel roepen 10, maar als je dan niets kan/wil bereiken, en je het alleen voor het pluche doet, dan heb je er niet veel aan. Maar vooral ben ik tevreden als veel mensen gaan stemmen. Als signaal, dat het vertrouwen in de politiek, vooral lokaal, niet helemaal weg is.

Meer berichten