Dimphy Evers en hondje Snowy.
Dimphy Evers en hondje Snowy. (Foto: )

Ondernemen in coronatijd: ‘Voor veel honden is een knipbeurt noodzakelijk’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het was voor Dimphy Evers, de trotse eigenaresse van Hondentrimsalon Trims by Dimf’s in Veghel, wel even spannend toen premier Mark Rutte half december de aangescherpte maatregelen bekendmaakte. Gelukkig voor de Veghelse ondernemer mochten dierenpensions, hondenuitlaatservices en trimsalons openblijven. En dus blijft Dimphy middenin coronatijd honden verwennen met verschillende behandelingen.

Door: Ties van Dooren.

De hondentrimsalons ontsprongen halverwege december de dans toen premier Mark Rutte extra maatregelen afkondigde. De salons worden gezien als vitale sector voor de gezelschapsdieren. Alleen eind 2020 moesten de salons de deuren tijdelijk sluiten. Volgens Dimphy is het logisch dat hondentrimsalons open mogen blijven. “Voor veel honden is een knipbeurt noodzakelijk. Ze kunnen last krijgen wanneer hun haren te lang zijn en in de klit komen te zitten. De gezondheid van de hond komt dan in gevaar. Dat kan natuurlijk niet.” De Veghelse legt uit waar een hond last van kan krijgen: “Vooral jeuk. Wanneer de vacht erg begint te kriebelen kan het zijn dat de hond gaat krabben of erger nog zichzelf gaat bijten. Het kan ook zijn dat het haar voor de ogen groeit. Dan ziet de hond niks meer. Ik heb wel eens een hond het zwembad in zien lopen, omdat het arme beestje niks meer zag.”

In haar salon wordt Dimphy vaak geholpen door haar moeder Erica. “Dat maakt het extra leuk. Aan de ene kant is het gezellig en aan de andere fijn omdat we de hond zo sneller kunnen trimmen.” Dimphy vertelt wat ze zoal doen: “We knippen, scheren, plukken en wassen de hond. Het is eigenlijk een schoonheidsbehandeling, maar wel een noodzakelijke. De honden vinden het niet superfijn, maar het doet geen pijn.”

De Veghelse kan iedere ras voorzien van een behandeling. “In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan een trimsalon aan te raden. Denk daarbij aan 4 à 5 keer per jaar. Een behandeling duurt ongeveer 2.5 uur, dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van de hond.”

Snowy
Terwijl Dimphy hondje Snowy liefdevol op de behandeltafel zet, vertelt ze dat ondernemen in coronatijd wel minder gezellig is. “De baasjes een kopje koffie aanbieden, zit er in verband met corona helaas niet in. De honden worden voor de deur afgezet.” Het is sowieso niet de bedoeling dat de eigenaar van de hond mee de salon ingaat. Dimphy vervolgt: “Daar wordt de hond alleen maar onrustig van. Het is beter als er zo min mogelijk prikkels zijn. Alleen bij lastige honden blijft de eigenaar erbij.” Ze vertelt dat de behandelingen coronaproof verlopen. “Ik was mijn handen constant met zeep. Honden kunnen ook corona krijgen, dus het wel belangrijk om daarop te letten”, besluit Dimphy.

Hondentrimsalon Trims by Dimf’s, gevestigd aan Spoorlaan 19 in Veghel, is vijf dagen (maandag tot en met vrijdag) per week open. Een afspraak maken kan via: 0651943470 of trimsbydimfs@gmail.com. Een complete behandeling kost 50 euro. 

Meer berichten