<p>Het Zwijsen College houdt een online open dag.</p>

Het Zwijsen College houdt een online open dag.

(Foto: )

Open Dag van het Zwijsen College ook dit jaar online

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Open Dag van het Zwijsen College vindt op zaterdag 29 januari plaats. Dit jaar is dat vanwege de coronamaatregelen weer een online Open Dag. Via de website www.zwijsencollege.nl bieden ze een afwisselend programma aan, met informatieve filmpjes en leuke leerlingenvlogs. “Luister samen met uw zoon of dochter naar onze ervaringsdeskundigen - leerlingen, medewerkers en ouders - en maak een virtuele tour via onze homepage. Treed die dag tussen 12.00 en 14.00 uur via de chat of telefonisch in contact met onze medewerkers”, meldt de school.

Alle informatie is vanaf 10.00 uur de gehele dag door beschikbaar en aanklikbaar. Zo kun je naar eigen behoefte informatie verzamelen en de sfeer proeven. “U hoeft zich dus niet aan te melden.
Het Zwijsen College biedt kleinschalig en geborgen onderwijs op maat. De leerling en zijn/haar talenten staan centraal. We bieden structuur, de juiste begeleiding en helpen bij het maken van keuzes. In onze brugklassen besteden we veel aandacht aan leren leren, maar ook aan de klassensfeer”, laten ze op het Zwijsen weten.
Het Zwijsen is dé school voor havo en vwo voor Veghel en de regio. De tweejarige dakpanklassen havo-mavo en havo-vwo stellen vroege selectie uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen. Daarnaast hebben ze een vwo-brugklas.

Havo en Vwo
Havisten zijn over het algemeen denkende doeners. “De praktische vertaalslag van leerstof heeft een duidelijke plaats in ons onderwijs. Daarmee richten we ons onder andere op het verhogen van de motivatie van de leerlingen. Vanaf leerjaar 1 bieden we verbredende en verdiepende modules aan, maar leerlingen kunnen in die tijd ook kiezen voor extra begeleiding.”
Leerlingen met een havo/vwo- of vwo-advies kunnen kiezen voor Fast Lane vwo+. Vwo-ers die van uitdaging houden, kunnen één van de extra vakken kiezen: natuurwetenschappen (robotica) of Chinees. Alle vwo-leerlingen kunnen versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels (Cambridge) programma op hoog niveau af te sluiten. Vanzelfsprekend kan het vwo ook gewoon in zes jaren worden gedaan.

Alle werelden van techniek komen voorbij in de bètavakken. De leerlingen worden optimaal voorbereid op de digitale wereld met hun Chromebook, door onder andere mediawijsheid en programmeren bij het vak informatica.

Kijk op www.zwijsencollege.nl voor meer informatie.

Meer berichten