<p>Online open dag op het Fioretti College.&nbsp;</p>

Online open dag op het Fioretti College. 

(Foto: )

Wederom online open dag op Fioretti College

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Fioretti College is een school die je met al je zintuigen moet ervaren. Vanwege de lockdown is dat dit jaar niet mogelijk. Daarom organiseren ze op zaterdag 29 januari een informatieve online Open Dag. Via de website www.fioretticollege.nl presenteert de Veghelse middelbare school een interessant programma, met onder andere live mini-lessen. “Samen met uw zoon of dochter kunt u ook allerlei filmpjes en leerlingenvlogs bekijken. Op Facebook en Instagram is ook veel te beleven. Onze medewerkers zijn die dag per telefoon en chat bereikbaar”, laat de school weten.

Het onderwijs op het Fioretti College is praktisch en persoonlijk. Brugklassers krijgen les van een klein docententeam in een aparte vleugel. “Als leerling word je gezien en gehoord en dat geeft een veilig en betrokken gevoel. We bieden de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. Met onze combiklassen zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt. Alle eerstejaars leerlingen mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een eigen laptop”, meldt de school.
De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd. Een optimale voorbereiding op mbo, havo en/of beroep.

In het derde leerjaar kiezen de basisberoeps en kaderberoeps leerlingen één van de volgende profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) of Zorg & Welzijn (Z&W). Mavo-leerlingen oriënteren zich via Dienstverlening & Producten (D&P) of het vak Technologie & Toepassing (T&T) op hun vervolgstudie en het beroepenveld.

Leerlingen die in aanmerking komen voor de havo-mavo brugklas, krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen College. In de loop van het tweede jaar volgt er een advies. Leerlingen met mavo-advies maken de overstap naar het Fioretti College.
De combiklassen mavo-kader en basis-PrO zijn er voor leerlingen die in de nabije toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Op het praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren. De groepen zijn klein, de mentor is tevens coach en er zijn veel praktijkvakken. In leerjaar 4, 5 en 6 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Meer informatie op: www.fioretticollege.nl.

Meer berichten