<p>De architect heeft het nieuwe zwembad in een fictieve groene omgeving geplaatst omdat de inrichting van het gebied rondom het zwembad nog niet is vastgesteld.</p>

De architect heeft het nieuwe zwembad in een fictieve groene omgeving geplaatst omdat de inrichting van het gebied rondom het zwembad nog niet is vastgesteld.

(Foto: )

Bouw zwembad kan beginnen, Raad van State veegt bezwaren omwonenden van tafel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe zwembad in Veghel lijkt er ‘gewoon’ te gaan komen. De Raad van State is het niet eens met de bezwaren van omwonenden en daarom kan de bouw beginnen. 

Enkele omwonenden betogen dat er geen sprake zou zijn geweest van een open, reëel en constructief overleg. Ze hebben tijdens de overleggen het gevoel gekregen dat zij niet serieus werden genomen. Verder zijn de bewoners van het appartementencomplex Vlas en Graan (Park Résidence) ongelukkig met de beslissing om het nieuwe zwembad dichter bij hun gebouw te plaatsen en vrezen ze onder andere voor parkeerproblemen. Ze zijn het daarnaast niet eens dat er parkeerplaatsen in het groen worden gerealiseerd, hetgeen ten koste gaat van de vergroening van het gebied. “Het voorliggende plan en de bijbehorende vergunning zijn onderbouwd met een doelredenering om de ontwikkeling van het nieuwe zwembad door te kunnen laten gaan, waarbij de bestaande parkeerproblemen in het gebied en de parkeerproblemen die zullen ontstaan door onder meer de komst van de supermarkt naast het nieuwe zwembad vooruit worden geschoven”, aldus de omwonenden.

Geen parkeerproblemen
De rechter veegde dinsdag alle punten van tafel. Hij ziet geen parkeerproblemen ontstaan. Voor de zwembadbezoekers komen er voldoende parkeerplaatsen en de parkeerplaatsen in een groenstrook vindt de voorzieningsrechter rechtvaardig. Ook op de andere bezwaren kregen de omwonenden geen gehoor. En daarmee kan de bouw van het nieuwe zwembad in Veghel van start.

Meer berichten