Foto:

Voorleesplezier met de Nationale Voorleesdagen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 26 januari. “Met deze jaarlijkse campagne stimuleren we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen”, vertelt Janneke van Hemmen namens de Bibliotheek Meierijstad. Wat lees jij voor aan je (klein)kinderen? Kom naar de Bibliotheek voor inspiratie.

Dit jaar zijn er in verband met de coronapandemie nog geen live activiteiten in de Bibliotheek, wel hebben ze een aantal tips om een leuke Voorleesweek te creëren. Van Hemmen: “We hopen je zo te inspireren om ook na de Voorleesdagen iedere dag een mooi boek voor te lezen. Want lezen is beleven.”
Woensdag 26 januari kun je een livestream bekijken waarin het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Via de site van de Bibliotheek kun je je aanmelden.
In de Bibliotheek kun je de prentenboeken top tien bekijken. Deze prentenboeken zijn speciaal geselecteerd vanwege hun goede verhaal, aantrekkelijke illustraties en interactieve mogelijkheden.

De Verteltas
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2022 heeft de Bibliotheek verteltassen gemaakt. Voorlezen in je eigen moedertaal is belangrijk, de verteltas helpt je daarbij. Daarom zijn deze verteltassen er in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. De verteltassen staan in het teken van het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster.
Er zitten materialen en vertalingen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. De verteltas is gratis te leen bij alle Bibliotheken in Meierijstad.
Naast de verteltas kun je ook digitaal genieten van het beleven van verhalen. Op de site staat namelijk ook een Digitale Voorleestas.
“Gedurende de hele periode plaatsen we leuke filmpjes en boekentips op onze Socials. In de filmpjes geven we tips voor activiteiten thuis en met de boekentips hopen we je op ideeën te brengen”, besluit Van Hemmen.

Verrassing
Alle kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvangen een kleine verrassing bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt.
Op www.nobb.nl is alle informatie over de Voorleesdagen en de inschrijving voor de livestream terug te vinden.

Meer berichten