<p>Wethouder Van der Pas en Kees van Rooij in gesprek met Dexter, Evi en Jara. Zij zitten alle drie in groep 8 van basisschool De Bunders.</p>

Wethouder Van der Pas en Kees van Rooij in gesprek met Dexter, Evi en Jara. Zij zitten alle drie in groep 8 van basisschool De Bunders.

(Foto:)

Hart onder de riem voor onderwijs: ‘Alle basisscholen zijn nog open, maar ik houd mijn hart vast’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De basisscholen De Bunders in Veghel en Dommelrode in Sint-Oedenrode hebben woensdagochtend bezoek gekregen van burgemeester Kees van Rooij en wethouder Coby van der Pas. Samen met de directeur-bestuurder van Verdi Paul Meessen gingen ze in gesprek met een paar leerkrachten en enkele Veghelse leerlingen. Al het onderwijspersoneel werd getrakteerd op een appelflapje.


Sjoerd Pennings, directeur basisschool De Bunders, neemt de appelflappen in ontvangst.

Meessen liet weten erg blij te zijn met het bezoek van Van der Pas en Van Rooij. “Het is een bizarre tijd. Dus zo’n bezoekje wordt zeer gewaardeerd. Momenteel zijn alle scholen in Veghel en Sint-Oedenrode nog open. Er zijn wel een aantal klassen (op dinsdag waren dat er zeven – red.) naar huis gestuurd in verband met de quarantaineregels. Dit verandert iedere dag. We zien wel dat de besmettingscijfers steeds verder oplopen, dat geldt ook voor de groepen die in quarantaine moeten. We doen ons uiterste best om de organisatie draaiende te houden”, vertelt Meessen. Dat wordt gewaardeerd door het gemeentebestuur. “Daarom is een traktatie wel op z’n plaats. We spreken op deze manier onze waardering uit en steken het complete onderwijs een hart onder de riem. We konden er in verband met de coronaregels geen grote happening van maken”, legt burgemeester Van Rooij uit. Van der Pas vult aan: “Ik ben onder de indruk van de flexibiliteit, doorzettingskracht en de creativiteit. Er wordt keihard gewerkt, maar de rek is er wel uit. De leerkrachten, leerlingen en ouders hebben behoefte aan een meer stabielere basis. En niet aan continu andere maatregelen.”

‘Ontzettend blij’
Van der Pas en Van Rooij spraken Dexter, Evi en Jara, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Bunders, over de afgelopen tijd. Van Rooij: “De weerbaarheid bij de kinderen is groot. Het thuisonderwijs is goed gegaan en ze konden wat langer uitslapen. Maar alle drie zijn ze ontzettend blij dat ze weer naar school mogen. De vriendjes, vriendinnetjes en leerkrachten hebben ze echt gemist.”


Hart onder de riem voor onderwijspersoneel. 

‘Minder ziekmakend’
Meessen hoopt dat alle scholen open kunnen blijven, maar dat kan hij niet garanderen. “Het ziekteverzuim loopt op, maar aan de andere kant lijkt erop dat de omikronvariant minder ziekmakend is. Zowel de kinderen als de leerkrachten zijn minder lang ziek en minder heftig. We doen er alles aan om de continuïteit op de Verdi-scholen te waarborgen, maar het wordt pittig. Ik houd mijn hart vast”, besluit Meessen.

Meer berichten