<p>De horeca in Veghel, zoals hier op de Markt, snakt naar duidelijkheid.</p>

De horeca in Veghel, zoals hier op de Markt, snakt naar duidelijkheid.

(Foto: )

Horecaondernemers willen komend weekend of vanaf 26 januari weer open gaan

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ruim 100 afdelingen, waaronder ook Meierijstad, binnen Koninklijke Horeca Nederland eisen dat het kabinet voor komende zondag 23 januari met een harde openingsdatum komt. Komt die er niet, dan dreigen verschillende horecaondernemers nog dit weekend of op 26 januari de deuren te openen. “En dan gaan de deuren niet meer dicht”, melden ze in een persbericht.

“Met grote onvrede en verbazing hebben wij kennis genomen van de laatste persconferentie. We doen het samen geldt in elk geval niet meer. Horeca, cultuur en de evenementensector staan er nu alleen voor. Er is totaal geen draagvlak meer voor deze maatregelen. Als enig land in Europa is de horeca dicht. De massale steun voor de horeca vanuit de bevolking, afgelopen zaterdag, was prachtig om te zien.” Volgens Koninklijke Horeca Nederland voelen de ondernemers een gebrek aan steun en perspectief. “De horeca is al twee jaar het braafste jongetje van de klas en gaat steeds als eerste dicht en als laatste open.”

De voorzitters van de verschillende KHN-afdelingen gaan ervan uit dat het kabinet uiterlijk zaterdag 22 januari nog aangeeft dat de horeca per 26 januari weer open gaat.

Meer berichten