Amber van de Leijgraaf in een jurk van Le ROMAN (Foto: John Vermeeren).
Amber van de Leijgraaf in een jurk van Le ROMAN (Foto: John Vermeeren). Foto:

Erpse maakt kans om Miss Beauty te worden: ‘Het gaat niet alleen om mooi zijn of goed over een catwalk kunnen lopen’

Algemeen 3.569 keer gelezen

ERP | Amber van de Leijgraaf uit Erp is doorgedrongen tot de finale van Miss Beauty of Noord-Brabant 2022. Samen met achttien andere finalisten doet de 21-jarige Amber een gooi naar de titel.

Per toeval rolde Amber de missverkiezingen in. “Sterker nog, ik had helemaal niks met die wereld”, lacht ze. “Ik ben twee keer gescout via Instagram. De eerste keer had ik nog zo’n idee van ‘dit is toch niks voor mij’, maar na het tweede verzoek ben ik me gaan verdiepen in de Miss Beauty verkiezing. Het gaat niet alleen om mooi zijn of goed over een catwalk kunnen lopen. Er is veel aandacht voor wie je bent en hoe je in elkaar zit. Toen ik dat las heb ik besloten om me aan te melden.” Het bleek een goede zet. Amber overleefde de eerste schifting. “Van de honderd Brabantse aanmeldingen heeft de jury er achttien uitgekozen die naar de finale op 13 maart gaan. En ja, ik zit daarbij”, zegt ze een beetje verlegen. “Ik ben er wel trots op hoor. Maar ik vind het zeker zo leuk dat ik me nu mag inzetten voor een goed doel.” Onderdeel van de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing is dat je geld inzamelt voor een goed doel, namelijk de LINDA.foundation. Dit initiatief helpt gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben. “1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Ieder jaar worden er zoveel mogelijk gezinnen met kinderen onder de 18 jaar die in armoede leven geholpen. De gezinnen worden geholpen doormiddel van mooie doosjes waar giftcards inzetten ter waarde van 600 euro”, vertelt Amber.


Bij de Albert Heijn in Erp kan men de emballage bonnetjes doneren.

Ze vindt het fijn om iets terug te doen voor de maatschappij. “Veel mensen denken dat het alleen maar een simpele beauty-verkiezing is, maar het is veel meer dan dat”, aldus de 21-jarige Erpse. Toch heeft niet iedereen dat door. Amber zucht: “Ik heb wel wat negatieve reacties gehad via de socials, maar daar laat ik me niet door beïnvloeden. Ik verwijder ze eigenlijk direct, vaak zonder ze te lezen. Het zijn allemaal mensen die ik niet ken. Waar bemoeien zij zich eigenlijk mee? Ik vind het leuk om aan deze missverkiezing mee te doen en krijg er meer zelfvertrouwen van. Dat is toch juist goed!”

Hashtags
Op de finaledag zelf staan vier rondes op het programma. “Een voorstel-, lingerie, gala- en hashtagronde.” De eerste twee spreken voor zich. De hashtagronde is ook meteen de ronde die door de finalisten het meest gevreesd wordt. Amber legt uit: “Je krijgt dan twee actuele hashtags voorgeschoteld en daar moet je dan in dertig seconden iets over vertellen. Met deze opdracht wordt onder andere je maatschappelijke betrokkenheid getest.”

Op het einde van de dag wordt de winnares bekend gemaakt. Zij gaat naar de finale en maakt kans om Miss Beauty of the Netherlands 2022 te worden. De sfeer tussen de finalisten is uitstekend. “We proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen. Pas hebben we nog een online nieuwjaarsborrel gehouden. Hartstikke gezellig.”

‘Geweldig team’
Een carrière als topmodel ambieert Amber niet. “Daar ben ik met mijn 1.68 te klein voor. Maar het doen van fotoshoots vind ik superleuk. Dus daar hoop ik wel mee door te gaan.” Daarnaast richt Amber zich op haar maatschappelijke carrière. Ze loopt momenteel stage als onderwijsassistente op de Wijde Wereld in Uden. Daarna wil ze graag naar de Pabo.

Er kan nog gestemd worden op Amber. 10 procent van de einduitslag wordt namelijk bepaald door het publiek. Stemmen op Amber door een Sms je te sturen met Poll Noordbrabant Amber naar 3010. Let op dit kost 1.10 euro per ontvangen bericht.

Ambers actie voor de LINDA.foundation steunen kan hier.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant