Afbeelding

Nationale Voorleesdagen van start: ‘Taal en lezen is erg belangrijk’

Algemeen 289 keer gelezen

VEGHEL | De Nationale Voorleesdagen 2022 vinden van 26 januari tot en met 6 februari plaats. Doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. (Voor)lezen is goed voor je woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dit jaar staat het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer centraal.

De burgemeester en wethouders van Meierijstad gaan tijdens de Nationale Voorleesdagen op verschillende basisscholen en kinderopvanglocaties in Meierijstad voorlezen. Woensdagochtend las wethouder Coby van der Pas met veel plezier voor aan de kinderen van groep 2 en 3 van basisschool de Regenboog in Wijbosch.
“Als gemeente vinden wij taal en lezen heel erg belangrijk. Het maakt dat je gemakkelijker mee kunt doen in de samenleving. Samen met kinderopvang, scholen en bibliotheek werken we aan het stimuleren van taal en om lezen (weer) leuk te maken”, aldus Van der Pas, wethouder Onderwijs.

Op www.nobb.nl is te lezen welke activiteiten de bibliotheek organiseert rondom de Nationale Voorleesdagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant