De Corridor slibt maandag rond 17.00 uur langzaam dicht.
De Corridor slibt maandag rond 17.00 uur langzaam dicht.

Zijn verkeerslichten de oplossing voor een betere doorstroming op de Corridor?

Verkeer en vervoer 1.327 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad gaat onderzoeken hoe de doorstroming op de Corridor en de Taylorbrug in Veghel verbeterd kan worden. Het verkeer heeft daar erg vaak te maken met vertragingen en zelfs filevorming. Een van de opties die onderzocht gaat worden is of verkeerslichten in plaats van de huidige rotondes kunnen leiden tot een betere doorstroming en een verbetering van de verkeersveiligheid.

In de mobiliteitsvisie van de gemeente Meierijstad valt terug te lezen dat er een onderzoek gaat komen naar de doorstroming op de Corridor/Taylorbrug. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er inderdaad onderzoek wordt gedaan naar het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid op de Corridor. “We krijgen namelijk klachten over de verkeersveiligheid van de rotondes voor fietsers en voetgangers. Ook zien we dat de rotondes vollopen in de spitsen. Met de verdere ontwikkeling van het Foodpark neemt de druk op deze rotondes toe. Het is niet zo dat op voorhand al wordt gesteld dat de rotondes worden vervangen door verkeerslichten”, legt de woordvoerder uit.

Knelpunt
Met de huidige corona-maatregelen (werk zoveel als kan thuis - red.) vormt de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in Veghel-West geen knelpunt, althans dat vindt de gemeente. “Vóór de coronamaatregelen stond het verkeer in de spits hier regelmatig stil. De oorzaken dat de weg druk is, zijn: De Corridor is een belangrijke verbinding voor verkeer met bestemming bedrijventerreinen Veghel-West, voor verkeer in Veghel tussen de woon- en werkgebieden en voor verkeer tussen A50 en centrum en woongebieden in Veghel. Daarnaast is de doorstroming op de A50 in de spits beperkt. In de avondspits is het lastig om de A50 op te komen. Dat werkt door op de Corridor. De verwachting is dat met de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen in Veghel-West, in het bijzonder het Foodpark, de druk op de rotondes toeneemt”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Verkeersveiligheid
Daarom heeft de gemeente Meierijstad een extern bureau de opdracht gegeven om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om de doorstroming (voor de verschillende vervoerswijzen) op en nabij de rotondes te verbeteren. Ook gaan zij na wat de effecten van de mogelijke maatregelen zijn. De eerste resultaten van het onderzoek worden in april verwacht.


Echt veilig zijn de rotondes niet.

Naast de doorstroom wil de gemeente graag de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers verbeteren. Die is in de huidige opzet verre van ideaal. Ook daar wordt gaat het bureau onderzoek naar doen. “Dat is zelfs één van de aanleidingen voor het onderzoek en één van de doelstellingen van de maatregelen. We vinden dat de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers verbeterd moet worden”, besluit een gemeentewoordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant