De Sok in Schijndel weer in opspraak.
De Sok in Schijndel weer in opspraak.

Café de Sok in Schijndel na één avond feest alweer dicht

Opmerkelijk 2.304 keer gelezen

SCHIJNDEL | Café de Sok ging op vrijdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer open, maar sluit na een avond feest weer haar deuren. In een bericht op de Facebookpagina is te lezen dat het houden van anderhalve meter en zitten geen optie is voor het Schijndelse feestcafé. Al moet daarbij worden aangetekend dat ze in het café ook niet echt hun best deden om te blijven zitten.

Op een inmiddels verwijderd filmpje is te zien hoe een dj de bezoekers opjut om te gaan springen. De bezoekers van het Schijndelse café geven hier vervolgens massaal gehoor aan. Een van de reacties op het bericht was: ‘Had gisteravond dat filmpje niet online moeten zetten’. Het café reageert daar op met: ‘We zijn niet zo van het stiekeme’.
Het café heeft van de gemeente Meierijstad een waarschuwing gehad, waarna door de kroegeigenaar is besloten om dicht te gaan en te wachten tot er wel weer een echte feestavond mogelijk is.

België
Het is niet de eerste keer dat De Sok in opspraak raakt. Eerder probeerde ze de coronamaatregelen te ontlopen door een vestiging in België te openen. Bezoekers zouden met bussen de grens over gebracht worden om vervolgens in België te gaan feesten. Dit ging uiteindelijk niet door.

Hieronder het door Café de Sok gedeelde bericht:  
‘We gaan nog heeeel ff dicht. Dat op die kruk zitten en 1,5m afstand houden is niet helemaal het vibeje wat jullie van de Sok verwachten. We dachten we proberen het gewoon, dat open gaan ondanks de beperkingen, maar het moge duidelijk zijn. In de Sok ist altijd bal! En precies dat mag helaas nog ff niet. 

Daar willen en kunnen wij niet onze vingers aan branden. Daarom hebben wij het pijnlijke besluit genomen om dit weekend even af te blazen. Gelukkig zijn er meer versoepelingen in zicht en hebben we goede moed dat we snel weer echt los kunnen. Keep you posted! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant