Afbeelding
Foto:

Hart: ‘Maak van zandwinlocatie in Boerdonk een woningbouwlocatie’

Algemeen 635 keer gelezen

BOERDONK | Politieke partij Hart komt met een alternatief plan voor de bedachte zandwinlocatie bij Boerdonk. “Dit alternatieve plan heeft alleen maar winnaars”, aldus fractievoorzitter Laurens van Voorst.

Dat Hart tegen de zandwinlocatie is, vindt Van Voorst zo logisch als wat. “Het terrein voor zandwinning en zandopslag is groter dan het hele dorp en ligt daar ook nog eens plan tegenaan. Bespottelijk.”

Duurzaam bouwen
Hart vindt dat het niet kan blijven bij een ‘nee’ alleen. “Zand is nodig voor woningbouw en iedereen in Meierijstad roept het hardst om nieuwe huizen. Kun je dan wel tegen zandwinning zijn? Het antwoord kregen we tijdens een werkbezoek van Boerdonkse inwoners: Meierijstad moet stevig inzetten op duurzaam bouwen. Op het hergebruik van materialen. Zo is het moreel aanvaardbaar zo’n aanvraag af te wijzen om zand te mogen winnen.”

Te koop
Hart komt daarnaast met een motie om een andere functie te geven aan de kavels die blijkbaar te koop zijn. “We begrijpen dat de verkoper een mooi bedrag kan ontvangen als de grond een nieuwe bestemming krijgt. Dat is echter ook het geval als het een woningbouwlocatie wordt.” Volgens Hart zijn de te verkopen gronden een prachtplek voor woningbouw.

Het voorstel van de partij wordt op 17 februari besproken tijdens de raadsvergadering. Naar verwachting staat het ook op de agenda van één van de raadscommissies van 2 en 3 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant