Remon van Zoggel is eigenaar van Dutch Deco Factory gevestigd in Erp.
Remon van Zoggel is eigenaar van Dutch Deco Factory gevestigd in Erp.
VIDEO

Wereld van luxe veroveren met kaviaarblikken vol bladgoud en diamanten: ‘Eén kilo kaviaar kost 100.000 euro’

Algemeen 1.725 keer gelezen

ERP | Remon van Zoggel uit Schijndel heeft zich in een nieuw avontuur gestort. De eigenaar van Dutch Deco Factory gevestigd in Erp is de samenwerking aangegaan met de flamboyante ondernemer Salar Azimi (40). Samen willen ze het uitgaansleven en de horeca veroveren met kaviaarblikken vol bladgoud en 209 diamanten. Een kilo kaviaar van de duurste variant kost 100.000 euro.

Kaviaar, ook wel het zwarte goed genoemd, introduceren in de discotheken van de Benelux en daarna in de rest van de wereld met extra aandacht voor luxeoorden als Monaco, Dubai en Miami. Het moet de nieuwe rage worden in het uitgaansleven en de horeca. In België zijn ze inmiddels gestart. Volgens Van Zoggel een veelbelovend begin: “De Azimi-variant loopt als een trein. De lijn waar ik mijn naam aan heb verbonden gaat iets minder hard, maar dat is logisch gezien de prijzen.”

Karma Gun
De blikken met kaviaar zien er bijzonder uit en stralen luxe uit. Van Zoggel vervolgt: “Ik heb mijn medewerking verleend aan de duurste variant. Op die blikken staat een handgemaakt logo van 24 karaat bladgoud afgewerkt met 209 diamanten. Het logo is mijn bekende Karma Gun”, zegt Remon trots. Van Zoggel heeft zijn Karma Gun, het logo waarmee de Schijndelaar wereldwijd bekend werd, dus verbonden aan de duurste kaviaarlijn. Hij vervolgt: “Hier zit Beluga-kaviaar in. Het is de meest exclusieve kaviaar wereldwijd verkrijgbaar. De prijs is 30.000 euro voor 250 gram en 100.000 euro voor een kilo.” Er is ook een goedkopere variant te verkrijgen. Daarvoor moet men alsnog diep in de buidel tasten. Zelf heeft Van Zoggel de duurste variant uiteraard mogen proeven. “Het smaakt eigenlijk helemaal niet naar vis. Ik vond het echt lekker”, lacht hij.


Remon van Zoggel is eigenaar van Dutch Deco Factory gevestigd in Erp.

Asielzoeker
Salar, het grote brein achter het plan, zocht de samenwerking met Van Zoggel. De 40-jarige zakenman met Iraanse roots woont in een 19de-eeuwse rijksmonument in Aardenburgen. Hij is bij het grote publiek wellicht bekend van zijn deelname aan de televisieprogramma’s Waar doen ze het van? en The Sky is the Limit. Toch is zijn reputatie niet helemaal brandschoon. Zo was er onlangs een politie-inval met vijftig agenten en honden. De politie was volgens Salar op zoek naar geld, wapens en drugs. Er werd niks gevonden en dus stort de voormalig asielzoeker zich in een nieuw avontuur. Van Zoggel liet zich er niet door afschrikken: “Ik heb er goed over nagedacht. Hij is helemaal thuis in het luxewereldje. De gesprekken waren vanaf moment één goed.” Van Zoggel legt uit hoe de samenwerking met Salar tot stand is gekomen. “Dat weet ik eigenlijk niet meer precies. We zijn elkaar een keer tegengekomen en hij wilde graag met mij samenwerken. Daar is uiteindelijk dit project uitgekomen. Voor Dutch Deco Factory is het een mooie kans om naam te maken in de wereld van luxe. Het vergroot mijn netwerk.”
De verkoop van het nieuwe project wordt gedaan door mensen van Salar. “Daar heeft hij mensen voor aangenomen. Het is de bedoeling dat we de lijn nog verder gaan uitbreiden met andere producten, denk daarbij bijvoorbeeld aan champagne”, aldus Van Zoggel.

De kaviaarblikken zijn van bladgoud en er zitten 209 diamanten op

‘Giga-opdrachten’
Het afgelopen jaar is Dutch Deco Factory flink gegroeid. Inmiddels heeft Van Zoggel zestien mensen in dienst en heeft hij een manager aangenomen die hem bijstaat met alle randzaken. “En we zijn nog op zoek naar vakmensen. We hebben qua professionaliteit een flinke slag gemaakt en ons pand is bijna dubbel zo groot geworden. Ik heb het gevoel dat dit ons jaar gaat worden.” Er waren al deals met grote bedrijven. Van Zoggel verklapt dat er nog een paar ‘giga-opdrachten’ aan zitten te komen met de grote jongens in de modewereld. “Daarover later meer. Het moet eerst officieel gemaakt worden”, besluit hij.


Meer informatie over de Van Zoggel & Azimi kaviaar is hier te vinden op. Daar kan de delicatesse ook besteld worden.

Remon van Zoggel is eigenaar van Dutch Deco Factory gevestigd in Erp.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant