Peter Verkuijlen
Peter Verkuijlen

Stadskrant Veghel stelt voor: Peter Verkuijlen

Politiek 999 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Peter Verkuijlen, 66 jaar, Sint-Oedenrode, werkzaam als zelfstandig advocaat.

Waarom wilde u lijstrekker worden?
Al vanaf mijn jeugd zeer in politiek geïnteresseerd. Politiek moet problemen oplossen en niet naar schuldigen zoeken. Politici dienen op inhoud te discussiëren, niet op de man te spelen. Op inhoud een bijdrage leveren aan een ordelijk en rechtvaardig bestuur van onze gemeente. Met een open oog voor sociale, economische en ecologische belangen.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Gemeentebelang Meierijstad wil dat mensen worden gewaardeerd om wat ze doen, om hun loyaliteit aan de waarden van de samenleving. Niet naar leeftijd, geslacht, geaardheid, huidskleur, religie of herkomst. Problemen horen te worden aangepakt met oplossingen, niet met het zoeken naar schuldigen. Rendementsdenken hoort niet in het openbaar bestuur thuis, het gaat om wat de mensen echt nodig hebben.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Betaalbare woongelegenheid in een goed verzorgde, schone, natuurinclusieve en voor iedereen toegankelijke openbare ruimte.

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit?
Een moeilijke keuze. Persoonlijke kwaliteit en vertrouwen zijn uiteindelijk beslissend. Voor de sociale kant gaat de voorkeur uit naar de Socialistische Partij. Voor wat betreft de belangen van onze burgers met (te) lage inkomens kunnen we ons vaak vinden in hun standpunten. Er moet echter ook verdiend worden, voordat je kunt uitgeven. Een stabiele middenpartij zoals het CDA is daarvoor een goede partner. We wensen CDA en SP succes met de verkiezingen. We sluiten geen partij uit. Het succes van samenwerking hangt af van personen, hun loyaliteit en respect voor elkaar. Personen die politiek bedrijven door op de man te spelen en niet op de inhoud, staan buitenspel. Personen en partijen die bevolkingsgroepen tegen elkaar opruien komen het speelveld van Gemeentebelang Meierijstad niet op.

BONUS: Met hoeveel zetels bent u tevreden? 
Meer! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant