Afbeelding

Kieslijst gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld, Forum voor Democratie sluit de rij van tien

Politiek 1.105 keer gelezen

VEGHEL | Lokaal staat op plek negen en Forum voor Democratie op plek tien, daarmee sluiten zij de rij op de kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt tijdens de openbare zitting kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen. Er waren verder geen bijzonderheden. De gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad zijn op 14, 15 en 16 maart.

Tijdens de zitting waren er geen bijzonderheden. Er moest alleen nog geloot worden tussen Lokaal en Forum voor Democratie, de twee nieuwe partijen, voor plek negen en tien op de kieslijst. HIER is ook nieuw, maar zij hebben de plek ingenomen van Team Meierijstad, de winnaar van de herindelingsverkiezingen in 2016, en staan daarom op plekje één.
De loting werd vrijdag vakkundig verricht door burgemeester Kees van Rooij. Uiteindelijk ziet de kieslijst er als volgt uit:
1. HIER
2. CDA
3. VVD
4. SP
5. Hart
6. PvdA-Groenlinks
7. D66
8. Gemeentebelang Meierijstad
9. Lokaal
10. Forum voor Democratie

Forum voor Democratie
Het centraal stembureau heeft de kandidatenlijsten en ondersteuningsverklaringen goedgekeurd. Dat betekent dat alle partijen en kandidaat-gemeenteraadsleden mee mogen doen aan de verkiezingen. Op Forum voor Democratie na waren alle lijsten eigenlijk al bekend. De partij, geleid door Thierry Baudet, is met vijf zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer en met drie zetels in de Eerste Kamer. In Meierijstad doen ze voor het eerst mee. Bart Beekwilder is de lijsttrekker. Verder staat Veghelaar Ronny de Haas op plekje vijf. De kandidaten op zeven, acht en negen komen opvallend genoeg niet uit Meierijstad. Zij wonen respectievelijk in Helmond, Rosmalen en Best.

Lees meer over de verkiezingen in de Stadskrant Veghel van woensdag 9 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant