Basisschool Op Weg doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.
Basisschool Op Weg doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

YouTube film over kinderrechten van Basisschool Op Weg

Algemeen 1.268 keer gelezen

VORSTENBOSCH | Basisschool Op Weg uit Vorstenbosch doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het populaire YouTube kanaal van het project. Aan het eind van het schooljaar is de grote livestream-finale. 

Tijdens de week van de mediawijsheid (november) heeft groep 7/8 van basisschool Op Weg een film gemaakt over kinderrechten (recht van privacy). Deze film was een van de winnaars. Nu is daar door Hollywood in de klas een remake van gemaakt. 

Kinderrechtenfilm
De film Alles voor de Views gaat over Siri van Dael die stiekem filmpjes maakt van klasgenoten en deze online zet om zelf maar erg populair te worden. Mag dat zo maar? Wat zijn de gevolgen? Siri gaat het in deze film allemaal meemaken.
Leerkracht Chris: “Een mooie, leerzame ervaring voor de hele klas. Iedereen heeft een (kleine) rol in deze film (zelfs de leerkracht). Onze kinderrechtenfilm gaat op donderdag 10 februari om 16.00 uur in première op YouTube-kanaal KRFF). We hopen dat iedereen onze film gaat bekijken. Wij zijn nu al erg trots.”

De video is donderdag op onze website te bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant