Afbeelding

Boerdonk de straat op om ‘massaal te protesteren’ tegen zandwinning

Algemeen 828 keer gelezen

BOERDONK | Boerdonk heeft zich massaal uitgesproken tegen zandwinning via de enquête die door de Dorpsraad Boerdonk is gehouden. Op zaterdag 12 februari zijn door de Dorpsraad alle politieke partijen van Meierijstad uitgenodigd om in gesprek te gaan over de toekomst van Boerdonk.

Actiegroep GeenZandindustrieBoerdonk.nl wil dit moment aangrijpen om nogmaals een heel duidelijk signaal af te geven aan alle lokale politieke partijen. “We moeten als Boerdonk nu alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat de gemeenteraad zich tegen de plannen van de firma Smals zal uitspreken en de vergunning niet in behandeling neemt. Wij vragen bij dezen aan iedere inwoner van Boerdonk en iedereen die zich daarmee verbonden voelt om ons te ondersteunen via een massaal protest”, vertelt Cor van den Tillaar, woordvoerder van de actiegroep.

Boerdonkse Malieveld
Het protest vindt plaats om 11.55 uur in de kloostertuin. Van den Tillaar vervolgt: “Wij roepen iedereen op om uiterlijk 11.45 uur te verzamelen op ‘t Weike voor Gemeenschapshuis Den Hazenpot. Vandaar gaan we naar de kloostertuin om daar 11.55 uur de noodklok te luiden.” De actiegroep GeenZandindustrieBoerdonk.nl hoopt daar het college van burgemeester en wethouders, die hebben ook een uitnodiging ontvangen, toe te spreken met het verzoek om de plannen voor zandwinning in Boerdonk, mochten ze worden ingediend, radicaal af te wijzen. “In Boerdonk kunnen we op elkaar rekenen als er inspanningen moeten worden geleverd. Dat laten we al jaren zien als vrijwilligers bij vele evenementen, bij de aankoop van ons dorpscafé, als coöperatief dorp. Laat het nu ook zien en kom, gewapend met spandoeken, naar het Boerdonkse Malieveld. Samen houden we ons mooie Boerdonk leefbaar”, besluit Van den Tillaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant