Roel van Geldorp (9) kopt op de Wijbossche lat Foto's: Peter Kuijpers
+Video

Dapper WEC delft alsnog het onderspit in duel met topploeg DOSL

Voetbal 681 keer gelezen

WIJBOSCH | WEC heeft de punten bikkelhard nodig, daar hoef je geen voetbaldeskundige voor te zijn. De ploeg staat geparkeerd op een nacompetitieplek en wil daar zo snel mogelijk weg. Wellicht is de wens ook hier de vader van de gedachte, maar tegen DOSL vanmiddag kwam de ploeg spieren en een onsje geluk tekort om een puntje over te houden op Sportpark De Glorie. Trainer Willem Aarts van de bezoekers verwoordde het wellicht nog het beste: We waren de beste hier, maar wonnen met geluk.

Door: Peter Kuijpers

Voor WEC was het de eerste wedstrijd in dit nog verse jaar. De ploeg was redelijk compleet en het zonnetje scheen breed lachend op De Glorie. Het veld was volgens de acteurs van vanmiddag behoorlijk hobbelig. Dat kan, maar het is tenslotte nog volop winter ondanks de mei bloemen die op het veld al volop de kop op staken. De wedstrijd begon zes minuten later dan de geplande half drie. Hierbij je afvragend hoe dat kan als alle acteurs inclusief scheidsrechter Stefan Dammers ruim op tijd aanwezig waren. Overigens Dammers zou wat later bleek een uitstekende scheidsrechter zijn die de wedstrijd geen moment uit zijn handen zag glippen. In de 9e minuut viel het eerste wapenfeitje te noteren nadat een corner van links rakelings langs het doel van Jasper van Oss scheerde. WEC antwoordde onmiddellijk middels Thomas van der Sangen die de bal over het doel van keeper Menno Bekker schoot. Bij WEC wisselde de twee spitsen Stef Verhoeven en Steef Rovers vaak van positie en bleven twee handenbinders voor de Leendense defensie. Het eerste echte schrikmomentje kwam in de 34 minuut nadat Roel van Geldorp met een kopbal de WEC lat wist te raken. De rust viel met 0-0.

Bijschrift - Credit

Stef Verhoeven
Na rust verraste WEC de tegenstander volkomen. Een ingebakken foefje waar trainer Henry van Wanrooij zijn handtekening onder plaatste. Van Wanrooij: “Ja dat klopt soms lukt het, maar ook vaak niet gelukkig vandaag wel.” Het bracht aalvlugge Stef Verhoeven vanaf de rechterkant vrij voor Bekkers die kansloos was op zijn geplaatste bal in de lange hoek: 1-0. De getrouwen uit Wijbosch veerde op en wreven zich de handen warm. Lang duurde de voorsprong niet. Zes minuten later kopte Roel van Geldorp een corner van Frank Bax snoeihard binnen: 1-1. Van Wanrooij sloeg aan het wisselen. Brian Pijnappels en Thomas van der Sangen werden naar de kant gewenkt waar Nout Heijmans en Jesse van de Vorstenbosch maakten hun opwachting. Kort hierna kwam ook aanvoerder Yanno van der Heijden naar de kant en werd vervangen door Milan Santegoeds. DOSL werd sterker en rook de overwinning. Dat ging ook gebeuren waar in de 75e minuut de vrij gespeelde Ruben van Meijl hard uit mocht halen en zijn inzet buiten bereik van Van Oss en bovenhoek verdween. WEC probeerde het nog wel met uitvallen maar de dampende momenten bleven uit. WEC speelt volgende week het uitduel naar competitie laatste EMK waar punten in het verschiet liggen.

WEC: Jasper van Oss, Rick Vos, Roan van Bergen, Luuk van de Vorstenbosch, Sjoerd van Aarle, Stef van Erp, Stef Verhoeven, Brian Pijnappels (68. Nout Heijmans), Thomas van der Sangen (68. Jesse van de Vorstenbosch), Yanno van der Heijden (71. Milan Santegoeds , Steef Rovers.