Jan van Burgsteden is de lijsttrekker van de VVD.
Jan van Burgsteden is de lijsttrekker van de VVD.

Stadskrant Veghel stelt voor: Jan van Burgsteden

Politiek 715 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen. Deze week: Jan van Burgsteden van de VVD.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Jan van Burgsteden, 62 jaar geleden geboren in Amersfoort, opgegroeid in Sint-Oedenrode en woon al vele jaren in het kerkdorp Mariaheide.
Ik ben getrouwd met Jeanette en samen hebben we twee kinderen en zeven kleinkinderen. Ik heb een 30-tal jaren gewerkt bij Friesland Campina en op dit moment ben ik wethouder in de gemeente Waalre.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Mijn uitgangspunt is altijd geweest dat als je zaken wil veranderen of het nu in de politiek is of bijvoorbeeld bij een vereniging, ga meepraten, laat je horen.
En zo ben ik dus ooit in de lokale politiek terecht gekomen. Eerst als raadslid en nadien als wethouder. Omdat in de lokale politiek zaken worden besproken en beslissingen worden genomen die over onze buurten en wijken gaan, daar wilde ik graag over meepraten.
Toen de vraag kwam of ik lijsttrekker wilde worden heb ik daar volmondig ja op gezegd. Het is een eer en voorrecht om als lijsttrekker samen met mijn partijgenoten Meierijstad nog een beetje mooier, duurzamer en veiliger te maken.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Allereerst is het belangrijk dat mensen gaan stemmen en dan bij voorkeur op de VVD.
Onze slogan is Straks=Nu omdat wij van mening zijn dat er doorgepakt moet worden op bijvoorbeeld het bouwen van voldoende woningen, het veiliger maken van onze gemeente (meer BOA’s), het verminderen van regels, vaart maken met betaalbare verduurzaming, het onderhouden van wegen en bermen maar ook het ondersteunen van initiatieven vanuit de samenleving. Wij zijn van mening dat die zaken niet Straks maar Nu moeten gebeuren.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Veel is goed en gaat goed in Meierijstad. We leven in een vitale gemeente maar dat wil niet zeggen dat er zaken niet anders, niet beter kunnen. Wat ik als eerste zou willen aanpakken is het verminderen van regels. We hoeven niet alles wat de provincie of het Rijk heeft bedacht nogmaals aan te scherpen door het bedenken van aanvullende regels. We moeten veel meer aan de inwoners over durven laten, daar zit zoveel kennis en energie, dat hoeven we als overheid niet allemaal te regelen, alleen maar te ondersteunen. Helpen daar waar nodig.

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit?
Met die partij(en) waarmee we zoveel mogelijk van onze doelstellingen en idealen kunnen behalen. Waar we de komende jaren samen resultaten mee kunnen laten zien welke belangrijk zijn voor onze inwoners, want daarvoor wordt een raad uiteindelijk voor gekozen.

BONUS: Met hoeveel zetels bent u tevreden?
Ik ben tevreden met 7 zetels..., maar liefst meer en zeker niet minder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant