Trainer Hugo van de Sanden met zijn sterspeler Dries Heerkens zondag op De Vonders
Trainer Hugo van de Sanden met zijn sterspeler Dries Heerkens zondag op De Vonders Foto: Peter Kuijpers

4H: Avesteyn - VOW nieuw ‘verslikmomentje’ voor Van de Sande? WEC rekent op drie punten bij EMK

Voetbal 436 keer gelezen

Als het weer en corona het voetbal met rust laten kan de schuif volledig open. Een vol programma staat ons te wachten voor komende zondag. Het startschot voor een mega voetbalmarathon is aanstaande. We herhalen het nog maar eens: er zal veel gevraagd worden van de heren voetballers en hun trainers. De breedte van de selecties en zichzelf opgelegde disciplines zullen uiteindelijk de winnaars aanwijzen in mei en juni. Toegegeven paternalistische woorden snel naar de overzichten. 

Door: Peter Kuijpers

De wedstrijd Avesteyn – VOW is in overleg tussen beide clubs omgezet naar De Vonders zondag. Avesteyn verslikte zich afgelopen week wel degelijk in het stugge Mariahout. De Dinthernaren liepen zich stuk op het prikkeldraad of beton wat Mariahout had neergelegd. De koploper wist zich daar geen raad mee. Overigens is er met speelwijze van Mariahout niets mis mee en volkomen legaal wellicht ook nog wel begrijpelijk.

Mix
Trainer Hugo van de Sande van Avesteyn heeft er hoe dan ook veel zin in: “Zeker heb ik dat. Een mooi potje zondag. Ik denk dat VOW toch iets te laag op de ranglijst staat. Ze hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen dus hebben de weg naar boven gevonden. Het is voor Avesteyn altijd een lastige tegenstander en dat zal zondag ook zo zijn. Ze hebben een goede mix aan spelers. Afgelopen zondag hebben we punten laten liggen in Mariahout. We hebben gewoon te weinig gecreëerd ondanks dat we beter aan de bal waren. We zullen er alles aan doen om zondag beter voor de dag te komen. Hopelijk gaan de punten mee naar Dinther.”


Patrick Cissen.

Tevreden
Trainer Patrick Cissen trainer van VOW mag zondag de troepen weer begeleiden. Zijn penitentie van twee wedstrijden zit erop. Patrick is een jonge trainer met een prima kijk op voetbal en dito analyses, maar moet nog wennen en het leren lezen van scheidsrechters in zijn eerste jaar als hoofdtrainer wat voor hem een potentiële bananenschil kan zijn. VOW begon het jaar goed met twee zeges. Wellicht niet tegen topploegen, maar wel zes punten en dat telt tenslotte. De jonge trainer lijkt prima te passen in de bij vlagen jeugdige speeltuin van VOW. Zelf kijkt hij tevreden terug. Cissen: “Ik ben inderdaad zeer tevreden hoe we uit de winterstop zijn gekomen. We hebben ons doelsaldo in twee wedstrijden verdubbeld. Ook ons tweede team draait goed mee in de competitie. Dit doet iets met het vertrouwen en de sfeer in de selectie.”

Nooit Gedacht
De VOW-trainer vervolgt: “Zondag spelen we tegen Avesteyn. Avesteyn is een vereniging met een goede organisatie en een hele brede selectie. We hebben tegen vv Acht al laten zien dat we met dit soort tegenstanders mee kunnen. Voor zondag hebben wij denk ik een mentaal voordeel. Na het puntenverlies staat er weer behoorlijk druk op Avesteyn die wedstrijden moeten winnen. Verder heb ik met Hugo samengewerkt en weet waar onze kansen liggen en wat de bedreigingen zijn. Na twee gewonnen potjes ben ik blij dat we deze week oefenen tegen Nooit Gedacht die boven in de derde klasse meedraaien. Hierna zullen we waarschijnlijk weer met beide benen op de grond staan en dat hard werken en als team nog steeds de belangrijkste factor is voor resultaat.”

Boskant – RKGSV
Voor Boskant is het jaar 2022 goed begonnen. Afgelopen zondag won de club van trainer Peter van der Heijden op een absurd slecht kunstgrasveld met 0-2 bij Pusphaira. Dissonant was het wegvallen van speler Niek van der Heijden die wellicht door de belabberde ondergrond zwaar geblesseerd uitviel. Vrijdag zal een nieuw onderzoek in het ziekenhuis uitsluitsel moeten geven. 


Trainer Peter van der Heijden ziet duel met RKGSV met vertrouwen komen (Foto - Peter Kuijpers)

Alleen maar leuker
Trainer Peter van der Heijden kijkt alvast vooruit naar het duel van komende zondag: “Aanstaande zondag krijgen we inderdaad RKGSV op bezoek. Ik heb dit team in augustus een keer gezien in een vriendschappelijke wedstrijd. Dit is een heel aardig team waar ik ontzag voor heb. Echter na de laatste vijf wedstrijden gewonnen te hebben gaan we er alles aan doen om hier ook een zesde overwinning aan vast te plakken. Nu Avesteyn zondag punten heeft laten liggen wordt de competitie alleen maar leuker. Avesteyn speelt zondag tegen VOW en die hebben ook een goeie groep. Het zou zomaar kunnen zijn dat we bij winst nog wat meer aan kunnen sluiten bij Avesteyn. RKGSV heeft afgelopen zondag zeven keer gescoord, maar dat gaan ze bij ons niet doen. Boskant en RKGSV zijn beide hardwerkende teams die tot de laatste minuut strijden om de punten en dat maakt deze wedstrijden juist zo leuk. Wij willen nu naar boven kijken en RKGSV ook. Het zal hopelijk een mooie pot worden en het zou fijn zijn wanneer wij deze wedstrijd positief kunnen afsluiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de punten in Boskant houden.”

EMK – WEC
Zondag was deze redactie zelf aanwezig bij het thuisduel van WEC met DOSL. Zoals trainer Henry van Wanrooij al zei is het inderdaad nog allemaal jong grut. Een grote ruwe edelsteen waar de slijpsteen nog behoorlijk ingezet zal en mag worden. De ploeg uit Wijbosch zal er hard aan moeten trekken om niet in de problemen te komen einde seizoen. Zondag wacht EMK waar veel trainers stiekem al een vinkje bij het vakje driepunter hebben gezet. Toch behaalde EMK de punten thuis tegen Pusphaira en Tivoli. Sportpark Wettenseind ligt aan de rand van Nuenen waar om 14.30 uur wordt begonnen.

Programma:
Mariahout - Pusphaira
Acht - DVS
Avesteyn - VOW (In Zijtaart bij VOW)
Boskant - RKGSV
DOSL - Tivoli
EMK - WEC
Woenselse Boys - ELI

Stand:
1.Avesteyn 10-26
2.DOSL 10-23
3.Acht 9-21
4.Boskant 10-21
5.RKGSV 9-17
6.VOW 11-15
7.Woenselse Boys11-14
8.ELI 9-12
9.Mariahout 10-10
10.Pusphaira 10-10
11.Tivoli 9-7
12.WEC 10-6
13.DVS 9-5
14.EMK 9-2










Patrick Cissen tekent contract als trainer van VOW
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant