Blauw Geel'38/Jumbo kwam niet voorbij Groene Ster Foto:Peter Kuijpers
+Video

Blauw Geel’38/Jumbo en Groene Ster houden elkaar in evenwicht

Voetbal 1.007 keer gelezen

VEGHEL | De kampen van beiden clubs zullen wellicht klagen over het uitblijven van de winst, uiteindelijk is met de bereikte 1-1 stand helemaal niets mis. Groene Ster kwam voor rust op een 0-1 voorsprong door de opgekomen Shaquille Simons. Tom Dekkers was het die in de slotminuut van de eerste helft met zijn kruin de bal achter Mark Voss kopte. Kansen over en weer in de tweede helft, maar het bleef bij 1-1. Zie het doelpunt van Blauw Geel’38 en de afgekeurde treffer van Groene Ster.

Na drie maanden werd er voor de competitie weer eens afgetrapt in Veghel. Dat gebeurde in de stromende regen die geen moment verzaakte. Het waren de Limburgers die het beste uit de startblokken kwamen. Dat bleek ook wel na de 0-5 cornerverhouding na een half uur spelen. Het eerste kansje was voor Groene Ster nadat Ahidar Safouane Sjaak Egmond zijn hakken liet zien, maar zijn voorzet leverde niets op. De beste kans was er voor Ben van den Nieuwenhof. De Erpenaar verslikte zich in het keepersbied op een voorzet van links van Egmond en zag zijn inzet naast gaan. Juist in een fase dat het overwicht van Groene Ster wat wegebde viel de 0-1. Uiteen voorzet van links zeilde de bal over iedereen heen behalve over de opgekomen linkerflank verdediger Shaquille Simons die diagonaal raak kopte: 0-1. Kort na de 0-1 van Simons leek Safouane via een vrije trap zijn team op 0-2 te brengen. Echter de vlag van de grensrechter ging omhoog. Buitenspel van Cherino End overtuigde scheidsrechter Rob Souwen het doelpunt, tot luid hoorbare Limburgse gruwel, te annuleren. Blauw Geel’38 pompte er toen nog een slotoffensief uit wat resulteerde in de gelijkmaker. Via een Limburgse kruin en die van Tom Dekkers tekende de Aalstenaar voor de 1-1 ruststand.

E
Amin Elalji (L) in duel met Jay van Boxtel van Blauw Geel’38/Jumbo

Eigen zestien
Een ongewijzigd en opgedroogd team van de Veghelaren startte opnieuw in de regen. Blauw Geel’38 kwam sterk uit de rust en drukte Groene Ster ver terug in eigen zestien. Tweemaal viel er een doelpunt. Eerst stond Ben van den Nieuwenhof aan het einde van een Veghelse aanval, kort hierna chipte Koen van de Zanden de bal over de Groene Ster doelman. Echter het gejuich verstomde nadat scheidsrechter Souwe er zijn fiat niet aan wilde geven wegens vermeend buitenspel. Groene Ster liet het Veghelse blok sidderen. Een inzet van Bo Breukers die via een Veghels been en de paal niet tot scoren kwam. Vince Duits en Danny Verbakel kwam nog binnen de lijnen voor Lars Loermans en Niels Wouters, maar gescoord werd er niet meer.

Blauw Geel’38/Jumbo Aria Hashemi, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Miguel Zeller, Sjaak Egmond, Ben van den Nieuwenhof, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans (82. Vince Duits) Koen van der Zanden, Niels Wouters (86. Danny Verbakel) Robin Voets.