Karel van Lieshout is lijsttrekker van LOKAAL.
Karel van Lieshout is lijsttrekker van LOKAAL. Foto: Eric van den Bogaard

Stadskrant Veghel stelt voor: Karel van Lieshout

Politiek 1.450 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen. 

Deze week: Karel van Lieshout van LOKAAL.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Mijn naam is Karel van Lieshout. 39 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Sint-Oedenrode. Inmiddels woon ik in Veghel. Ik werk als verkoopleider bij een autobedrijf in Uden.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Lijsttrekker zijn doe je in mijn ogen niet alleen. Je bent een soort van aanvoerder van het team. Als ik kijk naar het team van LOKAAL is dat een heel sterk team om aanvoerder van te mogen zijn. We hebben een hele mooie balans. Drie mensen in de top 10 die jonger zijn dan 25, maar allemaal erg slim en ambitieus. En dat gekoppeld met mensen die de ervaring hebben. Die dossierkennis hebben. Ik vind het een eer van dit team lijsttrekker te mogen zijn.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Alhoewel er veel goede ontwikkelingen zijn geweest de afgelopen jaren lopen mensen vooral nog tegen dingen aan die direct in hun eigen omgeving spelen. Enkele speerpunten van onze partij zijn daarbij dat er meer gebouwd moet worden in alle kernen van Meierijstad. Daarbij moeten inwoners ook een kans kunnen krijgen om een van die woningen te kunnen kopen of huren.
Daarnaast zijn wij kritisch ten aanzien van windmolens en zonneparken op landbouwgronden. Wij geloven in betere oplossingen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Ook vinden wij een goede bereikbaarheid van alle kernen belangrijk, ook met met het openbaar vervoer. Lokale (startende) ondernemers moeten een kans krijgen om zich binnen Meierijstad te vestigen. Tot slot vinden wij dat de gemeente vrijwilligers en verenigingen actief moet ondersteunen, ze vormen immers het cement van de samenleving.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Als eerste zouden we gaan onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om, naast het kunnen bouwen van nieuwe woningen voor verkoop of verhuur, om er ook voor te zorgen dat mensen uit het eigen dorp dan met voorrang ook in die woningen kunnen gaan wonen. We vinden het belangrijk dat onze inwoners de kans moeten krijgen om in hun kern te blijven wonen.

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit?
Het is misschien een flauw antwoord maar we sluiten op voorhand niemand uit.
We zijn juist heel geïnteresseerd om te zien welke andere goede intenties andere partijen hebben voor Meierijstad. Wij hebben immers de wijsheid niet in pacht. Er zal zeker een mooi resultaat voor Meierijstad uitkomen.

BONUS: 
Met hoeveel zetels bent u tevreden?
Onze doelstelling is om even veel zetels te halen als we nu hebben. 5 dus. Daarmee zullen we zeker tevreden zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant